Πέμπτη 25 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΡΙΖΑ
Οπαδός της υποχρηματοδότησης της Υγείας, όπως και η ΝΔ

Μικρότερες και από τις σημερινές οι κρατικές δαπάνες που προτείνει ο Στ. Κασσελάκης

Με «αβάντα» στους ομίλους της Υγείας για ενίσχυση της κερδοφορίας που τους αποφέρει η εκμετάλλευση του πιο σημαντικού αγαθού, της Υγείας, ισοδυναμούν τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο «Open» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, για μείωση των κρατικών δαπανών για το δημόσιο σύστημα Υγείας, όχι μόνο κάτω απ' τα όσα ψηφοθηρικά προβλέπει το πρόγραμμα του κόμματός του, αλλά και κάτω απ' τη σημερινή ανεπαρκέστατη χρηματοδότηση!

Αφού κατακεραύνωσε την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, με κάτι ...λεβέντικα του τύπου «δεν πρόκειται να αφήσουμε την Υγεία να είναι ένα παρακλάδι του καπιταλισμού», προσπερνώντας και τις δικές τους ευθύνες για το σημερινό χάλι στην Υγεία, έριξε το «παρασύνθημα» λέγοντας πως οι δαπάνες για την Υγεία θα πρέπει να είναι «τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ», δηλαδή κάτω και από αυτά τα σημερινά επίπεδα που έχουν οδηγήσει τα δημόσια νοσοκομεία και τις άλλες μονάδες Υγείας σε αυτήν την τραγική κατάσταση.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, μετά την πανδημία οι δαπάνες για την Υγεία έχουν διαμορφωθεί περίπου στο 5,7% του ΑΕΠ, πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου συστήματος Υγείας. Εάν μειωθούν ακόμη περισσότερο θα ανοίξει περισσότερος χώρος για τους εμπόρους της Υγείας, καθώς θα ενισχυθεί η εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος.

ΚΚΕ: «Κλείνει το μάτι στους εμπόρους της Υγείας»

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Τη στιγμή που οι υγειονομικοί και οι ασθενείς των δημόσιων νοσοκομείων βιώνουν μια τραγική κατάσταση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο πλήρους εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται επί της ουσίας να προτείνει "πάγωμα" ή και μείωση των δαπανών για την Υγεία. Αυτό σημαίνει η πρότασή του για κρατικές δαπάνες "τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ", ενώ σήμερα είναι περίπου στο 5,7%, ποσοστό το οποίο είναι πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες και είναι αυτό που οδήγησε το δημόσιο σύστημα Υγείας σε κατάρρευση υπό το βάρος της πανδημίας.

Πρόκειται για "κλείσιμο του ματιού" στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας, καθώς, αν μειωθούν ακόμη περισσότερο οι κρατικές δαπάνες, θα "ανοίξει" περισσότερος χώρος για αυτούς, αλλά και θα ενισχυθεί η εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος. Για ακόμη μια φορά, ο κ. Κασσελάκης επιβεβαίωσε πως αν δεν υπήρχε, τότε ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ