Σάββατο 11 Μάη 2024 - Κυριακή 12 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Εκατοντάδες μετανάστες γέμισαν το βράδυ της Παρασκευής τον χώρο εκδηλώσεων του Αγ. Ανδρέα στο Ντίσελντορφ και υποδέχτηκαν θερμά τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στη Γερμανία.

Η μαζική παρουσία τους επιβεβαιώνει το αυξημένο κύρος του Κόμματος και στους Ελληνες του εξωτερικού, βάζοντας ψηλά τον πήχη για τις 9 του Ιούνη, όπου έχουν κάθε λόγο να «κοκκινίσουν» ακόμα περισσότερο το εκλογικό αποτέλεσμα, για να μπορούν να χαμογελάσουν την επόμενη μέρα, όπως τους κάλεσε και στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ.

Για να αντιπαλέψουν από καλύτερες θέσεις την αντιλαϊκή επίθεση, αλλά και για να στείλουν πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης στην ΕΕ της βαρβαρότητας και όσους τη στηρίζουν: Μήνυμα ενίσχυσης των αγώνων, αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν: Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος. Παναγιώτης Αλωπούδης, νοσηλευτής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) στον νομό Ρεμς Μουρ του κρατιδίου της Βάδης - Βυρτεμβέργης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Αντώνης Κουντούρης, φιλόλογος, καθηγητής στο Ελληνικό Γυμνάσιο - Λύκειο του Βούπερταλ, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας. Γιώργος Ζιάβρας, αρχιμουσικός, πιανίστας, αρχιτέκτονας, καλλιτεχνικός διευθυντής των CoGNiMUS Collektiv και ERMA Ensemble. Χρήστος Χρήστου, μετανάστης β' γενιάς.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη, μέρα άφιξης της αντιπροσωπείας του Κόμματος στο Μόναχο, ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε το κολαστήριο του Νταχάου με αφορμή τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ενώ αργότερα μίλησε σε συγκέντρωση Ελλήνων μεταναστών στη βαυαρική πόλη.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστας Παπαδάκης, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ, και ο Παναγιώτης Αλωπούδης. Το Σάββατο 11 Μάη, τελευταία μέρα της επίσκεψης στη Γερμανία, η αντιπροσωπεία του Κόμματος θα βρεθεί στο μουσείο - σπίτι του Φρίντριχ Ενγκελς στο Βούπερταλ.

Λόγω της ώρας που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας μας, ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σ' αυτό το φύλλο την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη συγκέντρωση στο Ντίσελντορφ και τον χαιρετισμό του Κ. Παπαδάκη. Οι χαιρετισμοί των υπόλοιπων ομιλητών, όπως και το ρεπορτάζ από την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Γερμανία, θα δημοσιευτούν στο φύλλο της Τρίτης 14 Μάη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαραίτητη η ενίσχυση του ΚΚΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό (2024-05-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2024-05-10 00:00:00.0)
Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη Γερμανία (2024-05-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2024-04-02 00:00:00.0)
Στεφάνια στο άγαλμα του Αρη Βελουχιώτη (2022-07-12 00:00:00.0)
Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στην Κύπρο (2020-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ