Παρασκευή 24 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
Συνεχίζουν τον μεγάλο απεργιακό αγώνα για τη Σύμβαση

Ομόφωνη η απόφαση, μια γροθιά όλοι οι εργατοτεχνίτες σπάνε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας

Από τη νέα μαζική συνέλευση που αποφάσισε ομόφωνα: Απεργία!
Από τη νέα μαζική συνέλευση που αποφάσισε ομόφωνα: Απεργία!
Την ομόφωνη απόφαση να συνεχίσουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πήραν χτες εργατοτεχνίτες και μηχανικοί στο έργο κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό, της εταιρείας «ΑΒΑΞ», σε μια μαζική Γενική Συνέλευση, μαζικότερη και από τις προηγούμενες, απαιτώντας από την εργοδοσία να τους δώσει άμεσα χειροπιαστές απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά τους για αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα προστασίας.

Σήμερα, Παρασκευή, μάλιστα, θα γίνει νέα απεργιακή συγκέντρωση στο εργοτάξιο του Μετρό στα δικαστήρια. Επίσης, 3ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι οικοδόμοι και οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στο έργο κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό με ανάδοχο την εταιρεία «ΕΡΕΤΒΟ», ως έκφραση αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων τους.

Και χτες, τέταρτη συνεχόμενη μέρα απεργίας, η συμμετοχή ήταν καθολική ενώ στη Γενική Συνέλευση, στο εργοτάξιο στην Ακαδημίας, ήταν διάχυτη η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Παρακαταθήκη στον αγώνα τους αποτελεί και το μικρό αλλά σημαντικό βήμα που έγινε την προηγούμενη μέρα, όταν η εργοδοσία, αφήνοντας στην άκρη την αδιάλλακτη στάση που κρατούσε το προηγούμενο διάστημα, δέχθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στο έργο και να συζητήσει για τα αιτήματά τους, στη διάρκεια απεργιακής συγκέντρωσης στο Μαρούσι, έξω από τα γραφεία της εταιρείας.

Μιλώντας στη χτεσινή συνέλευση ο Βασίλης Κλουβάτος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο έργο, τόνισε ότι η αδιαλλαξία της εργοδοσίας αντί να τους απογοητεύσει, τους πείσμωσε. Από την άλλη, υπογράμμισε ότι η «χαραμάδα» που άνοιξαν με τον αγώνα τους δεν πρέπει να τους εφησυχάσει. Τώρα χρειάζονται με ακόμα περισσότερη ένταση η συνέχιση και η περιφρούρηση του αγώνα τους. Ακόμα υπογράμμισε πως μέσα από την απεργία τους οι εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων - εργατοτεχνίτες, μηχανοτεχνίτες, μηχανικοί κ.ά. - κατόρθωσαν να αποκτήσουν κοινό αγωνιστικό βηματισμό παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να τους διαιρέσει, η οποία προφανώς απέτυχε παταγωδώς.

Στη συνέλευση μίλησε επίσης ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε ότι «ο ασφαλέστερος και αποτελεσματικότερος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας είναι αυτό που κάνουμε σήμερα εδώ. Οι εργοδότες έκαναν το λάθος και μας υποτίμησαν. Επειδή μας έχουν 15 χρόνια με παγωμένους μισθούς νόμιζαν ότι θα σκύψουμε το κεφάλι και θα συνεχίσουμε την ίδια κατάσταση. Ομως είμαστε εργάτες και οι εργάτες αγωνίζονται. Οι εργοδότες έχουν ανάγκη τα χέρια και τη δουλειά μας. Γι' αυτό με τον αγώνα μας σπάσαμε την αδιαλλαξία και γι' αυτό με τον αγώνα μας θα νικήσουμε».

Η κινητοποίηση των εργαζομένων ολοκληρώθηκε με μικρή πορεία στους γύρω δρόμους, ενημερώνοντας τον λαό της περιοχής για τον αγώνα τους.

Για άλλη μια φορά στο πλάι των απεργών και του Σωματείου τους βρέθηκαν η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν: 15% αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, 10% επίδομα υπόγειων εργασιών, 5ήμερο - 8ωρο, μέτρα υγείας και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ