Παρασκευή 24 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Με ισχυρό το ΚΚΕ και με τους αγώνες τους οι εργάτες μπορούν να τα καταφέρουν

Δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ για την απεργία στα εργοτάξια του Μετρό

Σε δήλωσή του, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, για την απεργία στα εργοτάξια του Μετρό, σημειώνει:

«Οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό, στην Αθήνα με τον αγώνα τους, που κλιμακώνεται αυτές τις μέρες με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, διεκδικούν τα αυτονόητα: Καλύτερα μεροκάματα και μισθούς, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, 8ωρο και όχι δουλειά 10ωρη, 12ωρη.

Η απόφασή τους, για συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, είναι ομόφωνη και καθολική.

Η επιμονή τους στον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους έσπασε την αδιαλλαξία της κατασκευαστικής εταιρείας "AVAX", που δεσμεύτηκε να απαντήσει συγκεκριμένα στο ζήτημα των αυξήσεων στους μισθούς.

Ο αγώνας αυτός επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τη δύναμη του αγώνα και δεν περιμένουν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και τις δυσβάστακτες οικογενειακές δαπάνες από τις επιστολές του πρωθυπουργού, τα καλάθια της νοικοκυράς και τα διάφορα market pass, που μοιράζει αραιά και που η κυβέρνηση.

Γνωρίζουν ότι όσα βιώνουν είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που συνδιαμορφώνεται στην ΕΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Βελόπουλου και στη συνέχεια παίρνει σάρκα και οστά εντός της χώρας με συγκεκριμένα αντεργατικά μέτρα και νόμους.

Γι΄ αυτό επιλέγουν να αγωνιστούν, επιβεβαιώνοντας ότι μόλις κλείσει η κάλπη των ευρωεκλογών ο λαός μας πρέπει να έχει δύναμη για μεγαλύτερους και σκληρότερους αγώνες, γιατί τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται.

Γνωρίζουν ότι μετά τις εκλογές πρέπει να κοντύνουν την κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα της ΕΕ, του συστήματος. Να ενισχυθεί το ΚΚΕ, η δική τους φωνή, η δική τους δύναμη. Αυτό θα βοηθήσει τους αγώνες.

Για να κερδίσουν οι εργάτες πρέπει να χάσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί, κατασκευαστικοί όμιλοι και τα κόμματα που τους στηρίζουν.

Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη να συναντηθούμε, όπως συναντιόμαστε κάθε μέρα στα εργοτάξια, στα γιαπιά, στις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, όσοι παλεύουμε πλάι - πλάι στις μεγάλες απεργίες, στις εστίες διεκδίκησης στους χώρους δουλειάς.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ, που είναι το Κόμμα της εργατικής τάξης, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη φυσική συνέχεια αυτών των αγώνων. Γιατί έτσι ο αγώνας θα ενισχυθεί και θα μετρήσουμε νίκες και αποτελέσματα. Οι εργάτες μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτό θα γίνει!»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανυποχώρητοι συνεχίζουν για δέκατη μέρα τον εμβληματικό αγώνα (2024-05-29 00:00:00.0)
Στους χώρους δουλειάς το απεργιακό κάλεσμα και οι διεκδικήσεις για αυξήσεις (2024-01-16 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι απεργίες σε εργοτάξια για τη Σύμβαση (2020-07-16 00:00:00.0)
Παιχνίδια με τις πληρωμές στις πλάτες των οικοδόμων (2015-05-29 00:00:00.0)
Πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων (2013-04-27 00:00:00.0)
Εφικτός ο στόχος για κομμουνιστή βουλευτή (2000-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ