Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Εφικτός ο στόχος για κομμουνιστή βουλευτή

Το ιδιαίτερα θερμό κλίμα που συναντάνε οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη. Αυτός ο στόχος φαίνεται τελικά πως είναι εφικτός και οι κομματικές δυνάμεις τις τελευταίες μέρες έχουν ριχθεί στη μάχη του ψηφοδελτίου, ώστε να γίνει πραγματικότητα.

Αξίζει να αναφέρουμε ένα στιγμιότυπο από την περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής υποψήφιους βουλευτές που επισκέπτονταν τους χώρους δουλιάς του Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. Λίγο πριν την έλευσή τους τους εργαζόμενους επισκέφθηκαν υποψήφιοι κι άλλων κομμάτων. Οι μόνοι που χειροκροτήθηκαν ήταν τα μέλη του κλιμακίου του ΚΚΕ. Οπως εξήγησαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, «η εκτίμησή μας στο πρόσωπό σας οφείλεται στο γεγονός ότι εσείς δε μας θυμάστε μόνο στις εκλογές, αλλά βρισκόσασταν συνέχεια στο πλάι μας σε κάθε αγώνα μας. Εσείς δικαιούσθε να έρχεστε και να ζητάτε την ψήφο μας», πρόσθεσαν.

Επίσης στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας όπου περιοδεύουν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όσον αφορά τη μαζική συμμετοχή που παρατηρείται τώρα. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως μας λένε τα τοπικά στελέχη του Κόμματος, η συμμετοχή αυτή είναι ακόμη μαζικότερη και από την περίοδο των ευρωεκλογών, οπότε παρατηρήθηκαν τα υψηλότερα σχετικά ποσοστά στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε το Κόμμα.

Στο Νομό Κοζάνης τα κλιμάκια του ΚΚΕ «αλωνίζουν» κυριολεκτικά τα χωριά, τα εργοτάξια της ΔΕΗ, καθώς και άλλους εργασιακούς χώρους, τις γειτονιές και τα καταστήματα των πόλεων. Οι κάτοικοι τους υποδέχονται με ιδιαίτερη θέρμη, τους ακούνε και συζητάνε μαζί τους για όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν, ενώ με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν τους ομιλητές, όταν αυτοί αναφέρονται στις προτάσεις του Κόμματος για μια σειρά προβλήματα που τους απασχολούν, όπως οι θέσεις για τα αγροτικά ζητήματα και τη ΔΕΗ.

Το ίδιο θετικό κλίμα υπάρχει και στην Καστοριά, όπου καθημερινά όλο και περισσότεροι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το Κόμμα, «γιατί η ζωή απέδειξε ότι από αυτά που έχει πει το ΚΚΕ κατά καιρούς, στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν». Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ μεγαλώνει μέρα με τη μέρα στην κοινωνία της Καστοριάς, παρόλο τον αποκλεισμό των υποψηφίων του από τα τοπικά μαζικά μέσα ενημέρωσης.

Με παρόμοιο θερμό και φιλικό τρόπο υποδέχονται οι κάτοικοι τα κλιμάκια του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές στους Νομούς Γρεβενών και Φλώρινας, όπου έχουν ενταθεί τις τελευταίες μέρες οι εξορμήσεις.

Οπως δηλώνει στο «Ρ» ο Κώστας Σταμπολίδης , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Κοζάνης, ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να ενισχύσει αποφασιστικά το Κόμμα, προκειμένου τη φορά αυτή να μπορέσει να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής από την περιοχή αυτή. «Πρέπει να υπάρχει στη Δυτική Μακεδονία κομμουνιστής βουλευτής για να αντιπαλέψει τα σχέδια των μεγάλου κεφαλαίου, που επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την περιοχή μας σαν ορμητήριο στις οικονομικές εξορμήσεις του στα Βαλκάνια, όπως και των ΝΑΤΟικών δυνάμεων για τους στρατιωτικούς του τυχοδιωκτισμούς στην περιοχή. Επίσης έρχονται δύσκολα χρόνια για τη ΔΕΗ και χρειάζεται να ενισχυθούν στη Βουλή οι φωνές που θα αντιπαλέψουν το κύμα των ιδιωτικοποιήσεων που θα πλήξει την Επιχείρηση και που θα έχει σαν συνέπεια την αλματώδη αύξηση της ανεργίας στον τόπο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ