Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΤΥΦΛΩΣΗ
Εμπαιγμός μέχρι τέλους...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΕΚΟΝΤΡΑ για το θέμα των συγκεντρώσεων επιδόθηκαν χτες ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Προκόπης Παυλόπουλος από εκπομπή του ΜΕΓΚΑ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για «νέα ήθη» στην προεκλογική εκστρατεία και ο Απ. Κακλαμάνης αναρωτιόταν «πώς είναι δυνατόν να πηγαίνει κανείς σε προεκλογική συγκέντρωση και να ακούει κλαπατσίμπανα»... Τελικά έχει καταντήσει μεγάλο πρόβλημα η αντιπαράθεση αυτών των δυο κομμάτων. Πρέπει συνεχώς να βρίσκουν κάτι να διαφωνούν!

* * *

ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, τελικά, αύριο; Κόμματα και υποψηφίους βουλευτές, μήπως; Οχι, αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε... «Την Κυριακή βγάζουμε πρωθυπουργό και κυβέρνηση»(!), έλεγε και ξανάλεγε, με το γνωστό του ύφος, προχτές το βράδυ στον ΑΛΦΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος! Και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία σε κανέναν, συμπλήρωνε με στόμφο: «Αυτό είναι εντελώς αυτονόητο»! Πάντως αυτός είναι συνταγματολόγος..!

* * *

ΚΑΙΕΠΙ ΑΥΤΟΥ του «αυτονόητου», ο κύριος συνταγματολόγος καλούσε επίμονα τα κόμματα της Αριστεράς να τοποθετηθούν. «Τι προτιμούν, επιτέλους; Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ; Πρωθυπουργό Σημίτη ή Καραμανλή;».

Γιατί τόσο... ολιγαρκής, κ. Βενιζέλο; Γιατί δεν τους καλούσατε ευθέως να αποσύρουν και τα ψηφοδέλτιά τους υπέρ του ΠΑΣΟΚ;

* * *

ΤΟΣΟΠΙΑ επιτυχημένη θεωρήθηκε η προχτεσινή συνέντευξη του Κ. Σημίτη στη μεσημεριανή πολιτιστική εκπομπή της ΝΕΤ, για να προβληθεί σε επανάληψη και το βράδυ;

* * *

«ΘΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΤΕ τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας;», ρωτήθηκε ευθέως ο Προκόπης Παυλόπουλος στη διάρκεια προεκλογικής συζήτησης στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Και η απάντηση: «Αυτό είναι αυτονόητο»!

Και μετά σου λένε οι άνθρωποι ότι ξέρουν να λαμβάνουν τα μηνύματα! `Η μήπως δεν ήταν στην Ελλάδα ο κ. Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια του προηγούμενου πειράματος ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

* * *

«ΘΑΔΩΣΕΤΕ το μάνατζμεντ του ΟΤΕ;», ρωτήθηκε στον ΑΛΦΑ ο Ε. Βενιζέλος. «Οχι! Ο ΟΤΕ δεν έχει κανένα λόγο να προχωρήσει σε τέτοια μέτρα», απάντησε αυτός. «Τι "όχι" λέτε, κύριε Βενιζέλο; Στο πρόγραμμα σύγκλισης η κυβέρνηση λέει καθαρά ότι θα δώσει το μάνατζμεντ», αντέτεινε ο παριστάμενος Β. Μεϊμαράκης, το κόμμα του οποίου κάθε άλλο παρά κρύβει τις προθέσεις του για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Και η ανταπάντηση του Ε. Βενιζέλου: «Δηλαδή, παραδέχεστε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι κυβέρνηση...»!

Οπως λέμε, «γεια σου Γιάννη, κουκιά σπέρνω»...

* * *

ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ η Ντόρα Μπακογιάννη προχτές το βράδυ στο ΜΕΓΚΑ, προσκομίζοντας μάλιστα τα τεκμήρια (εξάλλου ξέρει καλά και η ίδια από τέτοια...). Τις τελευταίες μέρες χιλιάδες άτομα ειδικών αναγκών, που εδώ και χρόνια έχουν κάνει αίτηση πρόσληψής τους σε δημόσιες υπηρεσίες, λαμβάνουν ειδοποιητήρια για τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει και καλούνται να συντάξουν σχετικές αιτήσεις..! Μάλιστα, στην περιοχή του Αγρινίου έχουν φτάσει την τελευταία βδομάδα 1.000 τέτοια ειδοποιητήρια!

Τόσο μεγάλες είναι οι ειδικές... προεκλογικές ανάγκες, που δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα!

* * *

ΜΕ ΠΙΝΑΚΕΣ και με χρωματιστά τουβλάκια εμφανίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου στο ΜΕΓΚΑ για να δείξει «παραστατικά» πόσο θεαματικοί είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης επί ΠΑΣΟΚ (πράσινα τουβλάκια) έναντι της περιόδου της ΝΔ (μαύρα τουβλάκια), πόσο ανέβηκαν οι μισθοί και συντάξεις επί ΠΑΣΟΚ (λαχανί τουβλάκια) και πόσο έπεσαν επί ΝΔ (μπλε τουβλάκια).., για να καταλήξει απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο της ΝΔ: «Ιδού η ιδεολογική μας διαφορά μας»!

Καλά για τούβλα περνάνε τους ψηφοφόρους;

* * *

ΠΟΣΟ θα αυξηθούν τελικά οι συντάξεις με το ΠΑΣΟΚ, ερωτήθηκε ο Γιάννος. Και σίγουρα όλοι θαύμασαν την... ακρίβειά του: «Την 1/1/2001, με τις αυξήσεις που θα δοθούν, οι κατώτερες συντάξεις θα γίνουν ακριβώς 151.200»..!

* * *

«ΒΓΑΛΑΤΕ τα παιδιά στους δρόμους και όταν έφτασαν στο τέλος της χρονιάς και έχαναν τη χρονιά τους, ουδείς τα σκέφτηκε»! Τάδε έφη η Σοφία Σακοράφα, παρακαλώ, χτες το μεσημέρι στον «Α5»! Οχι, καθόλου δεν πέρασε από το μυαλό της ότι τα παιδιά τα έβγαλε στους δρόμους η εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση» του ΠΑΣΟΚ με το οποίο πολιτεύεται. Ακόμα και όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προτίμησε να απαντήσει με... άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, λέγοντας απλώς: «Ας συζητούσαμε περισσότερο...»!

* * *

ΛΟΙΠΟΝ , η προεκλογική περίοδος τελείωσε ουσιαστικά και αν δεν το καταλάβατε, ήρθε η ώρα των Εξιτ Πολ. Τα τρέιλερ των καναλιών δίνουν και παίρνουν, διαφημίζοντας τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, τους καλεσμένους και τις κινητές μονάδες μετάδοσης... Ολοι τους υπόσχονται ότι θα ξέρουμε «με ακρίβεια» το αποτέλεσμα λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα. Κάπως σε λαϊκή στατιστικολόγων δε μοιάζει;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ