Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ και ο Χ. Πάχτας

Μόνο κάτω από την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης μπορεί πλέον να ζητά την ψήφο του λαού ο Χρήστος Πάχτας , υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας. Σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων, για τη χτεσινή προεκλογική του συγκέντρωση στην Αρναία Χαλκιδικής, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, κινητοποίησε σχεδόν όλη την αστυνομική δύναμη της Βόρειας Χαλκιδικής. Ηταν μια συγκέντρωση με ακροατήριο μεταφερόμενους οπαδούς και ένστολους άνδρες της αστυνομίας και όπως φαίνεται έγινε για να σπάσει τον «τσαμπουκά» των κατοίκων της περιοχής που εδώ και χρόνια του έχουν δηλώσει πως είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή, εφόσον στηρίζει την υλοποίηση της καταστροφικής επένδυσης μεταλλουργίας χρυσού της «TVX Gold».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα 15 κατοίκων της Αρναίας, εκφράζοντας τα αισθήματα των κατοίκων, επιχείρησε να τον αποτρέψει να μιλήσει. Η αστυνομία τους απομάκρυνε αρχικά και όταν αυτοί προσέγγισαν στο χώρο της συγκέντρωσαν, βρέθηκαν περικυκλωμένοι από ένστολους.

Τελικά ο Χ. Πάχτας μίλησε στο μεταφερόμενο ακροατήριο, κάτω από τα έντονα γιουχαΐσματα και τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων ντόπιων κατοίκων που απλώθηκαν στη γύρω περιοχή.

Τούτος ο κόσμος δεν προσκύνησε όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους έστελνε τα ΜΑΤ και κατέλυε τη δημοκρατία. Δε θα προσκυνήσει τώρα στην ιδιότυπη δικτατορία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ