Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Μηνύματα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ και στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου η παρουσία του Κόμματος σ' όλους τους αγώνες και κινητοποιήσεις των κατοίκων ήταν έντονη και η κινητοποίηση επαφής με τον κόσμο κορυφώθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η παρουσία εξάλλου δύο κομμουνιστών βουλευτών στην περιοχή, στους νομούς Ημαθίας και Σερρών, συνέβαλε με πολλούς τρόπους και στην προώθηση λύσεων για προβλήματα του λαού και στην αύξηση της επιρροής του Κόμματος.

Με στόχο την επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Ημαθία, συνεχίζουν οι Κομματικές Οργανώσεις, ακούραστα και με ορμή, μέχρι την τελευταία ώρα, τη δουλιά σπίτι το σπίτι, χωριό το χωριό, ώστε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ να φτάσουν σε κάθε ψηφοφόρο. Η παρουσία της βουλευτή Μαρίας Μπόσκου αξιοποιήθηκε κατάλληλα και συνέβαλε στην άμεση επαφή με τον κόσμο της περιοχής και στην αύξηση του κύρους και της επιρροής του Κόμματος.

Αλλος αέρας φυσά στην Πέλλα σ' αυτές τις εκλογές σ' ό,τι αφορά την αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ από το λαό. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι κάτοικοι προβληματίζονται για την επόμενη μέρα και φαίνεται να έχουν πειστεί ότι τα δυο μεγάλα κόμματα τους εμπαίζουν. Η διάθεση απεγκλωβισμού από αυτή την κοροϊδία εκφράζεται ολοένα και περισσότερο.

Την πρόθεση να εγκαταλείψουν τα κόμματα που στήριζαν προηγούμενα και να ενισχύσουν εκλογικά το ΚΚΕ εκφράζουν μαζικά οι εργαζόμενοι και οι αγρότες των Σερρών. Οι υποψήφιοι βουλευτές και τα στελέχη του νομού έχουν οργώσει την περιοχή με περιοδείες, ομιλίες στα χωριά και στις γειτονιές, υπηρεσίες και εργασιακούς χώρους. Διαπιστώνουν το πρωτόγνωρο για τα τελευταία χρόνια θετικό κλίμα. Την αναγνώριση στο ΚΚΕ πως ήταν πραγματικά ο μόνος συμπαραστάτης στα προβλήματα μικρά και μεγάλα που ταλαιπωρούν το λαό της περιοχής και τη σημαντική δράση του κομμουνιστή βουλευτή στο νομό, Σταύρου Παναγιώτου, που με τη συμμετοχή του και στους αγώνες των εργαζομένων συνέβαλε στην προώθηση λύσεων για τα λαϊκά προβλήματα.

Γενικό είναι το αίσθημα αισιοδοξίας στο νομό ότι η Πιερία θα έχει τη δική της προσφορά στην αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές. Ο λαός της περιοχής, που είδε τους κομμουνιστές μπροστάρηδες στους αγώνες για τα προβλήματα της αγροτιάς, στους αγώνες ενάντια στη μετατροπή του νομού σε ορμητήριο των φονικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, στέκεται πλέον στο πλευρό τους και δηλώνει πως τούτη την Κυριακή θα δώσει την απάντησή του σε όσους χρόνια τώρα τον εμπαίζουν, προσπαθώντας να τον καταστήσουν συνένοχο στα επικίνδυνα σχέδιά τους. Οι κάτοικοι του Λιτοχώρου, του Παντελεήμονα, η νεολαία των μαθητικών αγώνων θα στηρίξει πιο μαζικά το ΚΚΕ, για να προχωρήσει η προσπάθεια οικοδόμησης του Μετώπου, για να γίνει πιο δυνατή η αντίσταση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

«Η αίσθηση που αποκομίσαμε από τη ζωντανή, φιλική επαφή μας με τους εργάτες, άνεργους, φτωχομεσαίους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα, είναι η πίκρα και η αγανάκτησή τους από την περιφρόνηση και την κοροϊδία της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων της ευρωενωσιακής κατεύθυνσης», δήλωσε στο «Ρ» ο Κώστας Βουλγαρόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Κιλκίς και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ. Και σημείωσε: «Αξίζει να αναφέρουμε το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για την κριτική του ΚΚΕ στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα για τις θέσεις τους στα σοβαρά προβλήματά τους, αλλά και στα μεγάλα προβλήματα της Δημοκρατίας, του πολιτισμού και της ειρήνης, που απασχολούν όλο το λαό και τη νεολαία της χώρας μας. Η ανταπόκριση του λαού στην ειλικρινή ενημερωτική προσπάθεια του ΚΚΕ, αλλά και στην έκκλησή του να δώσει το μεγάλο "παρών" ενάντια στη βάρβαρη, αντιλαϊκή και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης, είναι ενθαρρυντική.

Αυτή η ανταπόκριση μας δίνει αισιοδοξία και κουράγιο να βαδίσουμε στις 9 του Απρίλη για μια δυνατή και αποστομωτική απάντηση στις προσπάθειες των υποτελών στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, που σπέρνουν την υποταγή, το συμβιβασμό και το ραγιαδισμό στον τόπο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ