Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Θεσσαλία ψηφίζει «κόκκινο»

Ο λαός της Θεσσαλίας θα ψηφίσει «κόκκινα», ανυπότακτα και ανατρεπτικά, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ. Θα επανεκλέξει, επίσης, κομμουνιστές βουλευτές στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στη Μαγνησία και θα εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή στη Λάρισα.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι της περιοχής ξέρουν πολύ καλά τους κομμουνιστές και τους συνεργαζόμενους. Τους έχουν δει στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων. Είναι οι συμπαραστάτες τους, στις δύσκολες μάχες που δίνουν για το δικαίωμα στη δουλιά, για να μην τους αρπάξουν τα χωράφια, για να μη βάλουν «λουκέτο» στα μαγαζιά, για την παιδεία, για την υγεία, για την ειρήνη. Και ξέρουν ότι με την ενίσχυση του ΚΚΕ θα προκύψει μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, που θα παλεύει για τα δικαιώματά τους μέσα στη Βουλή, θα δίνει το «παρών» στο δρόμο της αντεπίθεσης στην επίθεση που δέχονται από το δικομματισμό και τα στηρίγματά του. Εχουν συνειδητοποιήσει ότι οι αγώνες τους θα είναι πιο αποτελεσματικοί και θα «καρποφορήσουν». Και, βέβαια, τους συγκινεί και τους βρίσκει σύμφωνους η πρόταση ελπίδας και προοπτικής του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου Πάλης.

Ολο αυτό το διάστημα τα μέλη, οι φίλοι, οι οπαδοί του ΚΚΕ, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες έδωσαν με αισιοδοξία και ενθουσιασμό την πολιτική μάχη των εκλογών. «Ξεσκέπασαν» τους «γυρολόγους» του δικομματισμού, που έταζαν «λαγούς με πετραχήλια» για να υφαρπάξουν την ψήφο των Θεσσαλών. Και η μάχη αυτή θα ενταθεί μετά τις εκλογές. Γιατί στους κομμουνιστές δε «χωρά» εφησυχασμός...

Μήνυμα νίκης στη Λάρισα


Ο λαός της Λάρισας στέλνει μήνυμα νίκης του ΚΚΕ στις εκλογές. Θα ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ που βρέθηκε στο πλευρό του και συμπαραστάθηκε στους αγώνες των αγροτών, των μαθητών, των ανέργων, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των φιλειρηνιστών και θα εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή στο νομό. Η πρόταση του ΚΚΕ για την οικοδόμηση του Λαϊκού Μετώπου Πάλης έχει συναντήσει την αποδοχή των λαϊκών στρωμάτων της Λάρισας, που έδωσαν «σάρκα και οστά» στον κοινό συντονισμό δράσης, με τις παλλαϊκές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Η αισιοδοξία για την ενίσχυση του ΚΚΕ και για την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή πηγάζει από τη θερμή υποδοχή που βρήκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στις περιοδείες που πραγματοποίησαν στα χωριά, στους εργασιακούς χώρους, στις λαϊκές συνοικίες. «Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική έκπληξη» είχε πει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Λάρισα. Και οι Λαρισαίοι μπορούν...

Ο λαός της Καρδίτσας ξέρει

Το ποσοστό του ΚΚΕ θ' αυξηθεί αποφασιστικά στην Καρδίτσα και θα επανεκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στο νομό.

Ο λαός της Καρδίτσας που ζει σ' ένα νομό, ο οποίος εξαιτίας της αντιαγροτικής και της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων έχει γίνει σύμβολο της φτώχειας, μπορεί να συγκρίνει. Γνωρίζει «από πρώτο χέρι» τους κομμουνιστές. Ξέρει ότι είναι οι συναγωνιστές του, στους «πλούσιους» αγώνες που έχει στο ενεργητικό του. Και θέλει να ενισχύσει το ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι αγώνες του και να επανεκλέξει κομμουνιστή βουλευτή, με την παρουσία του οποίου βγήκαν στο προσκήνιο τα προβλήματα του και διεκδικήθηκαν λύσεις. Η μεγαλύτερη προσφορά, όμως, ήταν η βοήθεια που δόθηκε στους αγώνες που αναπτύχθηκαν και σηματοδότησαν το δρόμο της συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου Πάλης.

Η αύξηση του ποσοστού του ΚΚΕ στην Καρδίτσα θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του συνολικού ποσοστού του Κόμματος πανελλαδικά.

Αισιοδοξία στα Τρίκαλα

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την ενίσχυση του ΚΚΕ και για την επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στέλνουν και τα Τρίκαλα. Η αισιοδοξία «πατάει» στην πραγματικότητα και είναι διάχυτη στην ανταπόκριση που συνάντησαν οι θέσεις του ΚΚΕ από τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους κατά τις περιοδείες των υποψηφίων βουλευτών του Κόμματος στο νομό.

Οι κομμουνιστές, οι φίλοι, οι οπαδοί του ΚΚΕ και τα «κόκκινα» νιάτα έδωσαν την εκλογική μάχη με «όπλα» τις προτάσεις του Κόμματος. Συστάσεις δε χρειάστηκε να γίνουν με τα λαϊκά στρώματα των Τρικάλων που αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που συνέχεια και με συνέπεια υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους. Εχουν γνωριστεί στο δρόμο του αγώνα. Γι' αυτό και θα το ενισχύσουν.

Γνωρίζουν τους κομμουνιστές στη Μαγνησία

Από τη Μαγνησία της παραγωγικής συρρίκνωσης, των δεκάδων χιλιάδων ανέργων της «Βαμβακουργίας», της «ΤΕΟΚΑΡ», της «ΒΙΟΠΑΛ», της «Μεταλλουργικής» και πολλών άλλων κλειστών εργοστασίων θα καταδικαστεί ο δικομματισμός και όλοι όσοι οδηγούν το νομό στον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό, θα ενισχυθεί το ΚΚΕ και θα επανεκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στο νομό.

Και ο λαός της Μαγνησίας έχει γνωρίσει τους κομμουνιστές και τους συνεργαζόμενους. Και ξέρει ότι θα είναι μαζί του και μετά τις εκλογές, για να παλέψουν μαζί και πιο αποτελεσματικά για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ