Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Αναμένεται σημαντική άνοδος του Κόμματος

Εντονο κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στις οργανώσεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για σημαντική άνοδο της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ στις εκλογές της Κυριακής, που είναι αποτέλεσμα της περισσότερης και καλύτερης δουλιάς που έγινε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και νωρίτερα, όπως και της γενικής αποδοχής που τυγχάνουν οι θέσεις και η πολιτική του Κόμματος από το λαό της περιοχής.

Γενική είναι η εκτίμηση ότι ο κόσμος των νομών κρίνει θετικά την πολιτική του Κόμματος και αναγνωρίζει ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έγκαιρα προειδοποίησε το λαό για τις αρνητικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής και τον κάλεσε να παλέψει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Πολύς κόσμος, περισσότερο από άλλες εκλογές, εκτιμά τη στάση αυτή του Κόμματος και δηλώνει ότι θα υποστηρίξει και εκλογικά τους συνδυασμούς του ΚΚΕ.

«Η πολιτική του Κόμματος γίνεται παντού αποδεκτή από το λαό, που πνιγμένος από τα προβλήματα βλέπει στο ΚΚΕ το συνεπή συμπαραστάτη που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Καβάλας Παναγιώτης Ροδάς.

«Το κλίμα σήμερα είναι πολύ διαφορετικό από τις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις. Βγαίνουν οι κάτοικοι και μας καλούν να τους μιλήσουμε. Μας οργανώνουν οι ίδιοι συγκεντρώσεις. Από το 1974 είμαι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, δεν έχω ξαναδεί τέτοια θετική ανταπόκριση του κόσμου.

Οι αγρότες ιδιαίτερα, όπου πάμε μας εκφράζουν ότι είχαμε δίκιο που από καιρό προειδοποιούσαμε για τις επιπτώσεις της αγροτικής πολιτικής. Μας λένε ότι οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν και ότι τους είπαμε την αλήθεια, δεν τους κοροϊδέψαμε. Ολα αυτά ισχυροποιούν την πεποίθηση ότι δεν αποτελεί άπιαστο όνειρο, όπως στο παρελθόν, η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Καβάλα και ότι σ' αυτές τις εκλογές υπάρχουν οι προϋποθέσεις ο Νομός της Καβάλας να επαληθεύσει ξανά τις παλιές αγωνιστικές παραδόσεις του».

Αλλά και στη Δράμα, η φωνή του Κόμματος έφτασε σ' όλα τα χωριά. Ο κόσμος σχεδόν απαιτεί από τους κομμουνιστές να εξηγήσουν κάθε σημείο των θέσεων του ΚΚΕ. Γενική είναι η αίσθηση ότι την Κυριακή το ΚΚΕ θα βγει δυναμωμένο και στη Δράμα της ανεργίας και των έντονων αγροτικών προβλημάτων.

Πρωτόγνωρα αισιόδοξο είναι το κλίμα που αντικρίζουν οι υποψήφιοι και τα στελέχη του ΚΚΕ και στην περιοχή της Ροδόπης. Από τα χωριά του ορεινού όγκου, μέχρι τις πόλεις και τα χωριά του κάμπου. Για πρώτη φορά, δεκάδες απλοί άνθρωποι που μέχρι πριν δίσταζαν, σήμερα δηλώνουν θαρραλέα πως θα στηρίξουν το ΚΚΕ. Πεποίθηση των στελεχών την Κομματικής Οργάνωσης, αλλά και των απλών μελών που καθημερινά δίνουν τη μάχη του ψηφοδελτίου, είναι πως όλο αυτό το ιδιαίτερα θερμό και ενθαρρυντικό κλίμα θα εκφραστεί και εκλογικά με αύξηση των ψήφων του Κόμματος ίσως ακόμη και σε σχέση με τις ευρωεκλογές. Γι' αυτό στόχος είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μέχρι και την ημέρα των εκλογών να μπει σε όλα τα σπίτια της Κομοτηνής.

Η ανησυχία του λαού για το αύριο, όπως προδιαγράφεται μέσα από την πολιτική που εξαγγέλλεται από τα κόμματα της συναίνεσης και της υποταγής, εκφράζεται μέχρι και την τελευταία ώρα στην Ξάνθη. Οι εργάτες, οι αγρότες, οι ομογενείς αναγνωρίζουν την ορθότητα των θέσεων του ΚΚΕ. Το εκλογικό υλικό του Κόμματος κυριολεκτικά γίνεται ανάρπαστο, αφού ο εργαζόμενος λαός θέλει να μάθει, να ακούσει και να συζητήσει διεξοδικά γύρω από την πρόταση του ΚΚΕ για τη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου. Ακόμη και η μειονότητα, που πιέζεται ασφυκτικά με διάφορους εκβιασμούς να ψηφίσει τα αστικά κόμματα, είναι βέβαιο ότι σε πολλά χωριά θα υπερψηφίσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Και στον Εβρο οργώθηκε κυριολεκτικά κάθε χωριό, κάθε εργασιακός χώρος. Ενδεικτικό στοιχείο της απήχησης των θέσεων του Κόμματος και το κάλεσμά του για συσπείρωση στην κατεύθυνση δημιουργίας του αντίπαλου δέους, είναι η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των αγροτών και της νεολαίας στις συγκεντρώσεις που έγιναν σε Αλεξανδρούπολη, Φέρες, Σουφλί, Ορεστιάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδρούν στην πώλησή της σε ιδιώτη (2009-09-12 00:00:00.0)
«Εσπειρε» απογοήτευση στους αγρότες (2003-07-03 00:00:00.0)
Κοντά στους Μυτιληνιούς της Αθήνας (2000-03-22 00:00:00.0)
Να στείλουμε πιο ισχυρό το μήνυμα της αντίστασης (2000-02-01 00:00:00.0)
Μονόδρομος η ψήφος στο ΚΚΕ (2000-01-29 00:00:00.0)
Αισιοδοξία για καλό αποτέλεσμα (1996-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ