Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Αντικομμουνιστικό μένος δημάρχου

Κάλεσε την Αστυνομία για να σταματήσει αφισοκόλληση του ΚΚΕ

Ακόμα και με την επιστράτευση αντικομμουνιστικών και τρομοκρατικών μεθόδων επιχειρεί ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης να περάσει τις εξετάσεις που δίνει στο ΠΑΣΟΚ, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει την παρέμβαση της Αστυνομίας, επειδή μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κολλούσαν αφίσες του Κόμματος στο χωριό Ελιος.

Αμέσως μετά την προκλητική παρέμβαση του δημάρχου, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Γλώσσας πήγαν με περιπολικό στο χώρο που γινόταν η αφισοκόλληση και πήραν τα στοιχεία των κομμουνιστών που ήταν εκεί, ζητώντας τους να σταματήσουν, επικαλούμενοι καταγγελία που τους έγινε. Το γεγονός ότι ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας ο δήμαρχος, γνωστοποίησε στη συνέχεια ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σκοπέλου.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Σκοπέλου, που στις δημοτικές εκλογές του 1998, υποστηρίχτηκε από το ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ, σήμερα είναι μέλος της εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο νησί.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή άσκηση αστυνομικής τρομοκρατίας σε βάρος των κομμουνιστών και επισημαίνει ότι «παραδίδει τον δήμαρχο Σταμάτη Περίσση στην κρίση του λαού, αφήνοντας αυτόν να εκτιμήσει σαν τι έδρασε τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να εμποδίσει την πολιτική δράση του ΚΚΕ». Και συνεχίζει: «Το ΚΚΕ που δε λύγισε και δε γονάτισε μπροστά στις όποιες δυσκολίες συνάντησε στην υπερογδοντάχρονη ιστορία του, ασφαλώς δεν πρόκειται να λυγίσει από την επιχειρούμενη φίμωσή του από ανθρώπους της ποιότητας του πολιτικού σαλταδόρου».

Στην ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ υπενθυμίζει: «Ο δήμαρχος μετέτρεψε τον παραδοσιακό οικισμό της Σκοπέλου σε απέραντο τσιμεντότοπο, επεκτείνοντας αυτή του την "οικολογική" δραστηριότητα και στη Γλώσσα. Ο σκουπιδότοπος καίει σαν Βεζούβιος, μολύνοντας την ατμόσφαιρα. Και όταν τον βόλευε γέμισε τη Σκόπελο με αφίσες που απεικόνιζαν την προσωπογραφία του».

Και καταλήγει: «Η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ δηλώνει πως δεν τρομοκρατείται, δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα και δεν εκχωρεί το δικαίωμα της στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών της και της ιδεολογικής και πολιτικής δράσης της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ