Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σόου για να καλυφθούν τα κενά

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, χτες το βράδυ στο Πεδίον του Αρεως, στήθηκε και «σκηνοθετήθηκε» όπως όλες οι άλλες συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα. Με κύριο σκοπό την παραγωγή θεάματος και στόχο την εντυπωσιακή τηλεοπτική κάλυψη.

Η χτεσινή συγκέντρωση δεν ήταν μεγάλη σε όγκο, όσες φιλότιμες προσπάθειες και αν κατέβαλαν για να την εμφανίσουν. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ τα περισσότερα σημεία όπου βρισκόταν κόσμος δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτα, όπου είχε στηθεί τηλεοπτικός φακός η πυκνότητα του κόσμου μεγάλωνε. Τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους συγκεντρωμένους ήταν λίγα, ενώ τις φωνές του κόσμου είχαν «αντικαταστήσει»... οι κόρνες, που σε καμιά στιγμή της συγκέντρωσης δεν έπαψαν να ηχούν. Τα βεγγαλικά, τα καπνογόνα και οι κροτίδες δε σταμάτησαν να ανάβουν και να πέφτουν σε κανένα σημείο της ομιλίας του Κ. Σημίτη.

Τόσο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όσο και στην Πατησίων, τα κενά που υπήρχαν ανάμεσα στον κόσμο ήταν μεγάλα, και κατά διαστήματα οργανωμένα «μπλοκ» οπαδών του ΠΑΣΟΚ είχαν στηθεί σε κομβικά σημεία μπροστά από τηλεοπτικά συνεργεία. Ο παλμός της συγκέντρωσης, αν εξαιρέσει κανείς τα τεχνητά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν ανύπαρκτος. Είναι ενδεικτικό ότι μεγάλο μέρος του κόσμου άρχισε να αποχωρεί από το χώρο της συγκέντρωσης πολλή ώρα πριν από το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού. Ο στόχος που είχαν θέσει και οι δυο μονομάχοι του δικομματισμού, δηλαδή η δημιουργία συγκεντρώσεων που θα θυμίζουν «χολιγουντιανές» υπερπαραγωγές, μάλλον επιτεύχτηκε, αλλά σίγουρα δε «θάμπωσαν» τον ελληνικό λαό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ