Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Από καράβι σε καράβι για τη μάχη του ψηφοδελτίου

Ο Γιώργος Μαρίνος
Ο Γιώργος Μαρίνος
«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» δε χωράνε στους ναυτεργάτες. Αυτό το μήνυμα εκπέμπεται από άκρη σ' άκρη του λιμανιού του Πειραιά, το οποίο «οργώνεται» καθημερινά από τους κομμουνιστές ναυτεργάτες και τα μέλη της ναυτεργατικής εκλογικής επιτροπής στήριξης του ΚΚΕ. Μαζί τους είναι και ο ασυρματιστής Γιώργος Μαρίνος, υποψήφιος βουλευτής στην Α` εκλογική περιφέρεια του Πειραιά. Η μάχη του ψηφοδελτίου δίνεται από καράβι σε καράβι, από το ένα στέκι των ανέργων ναυτεργατών στο άλλο. Χτες σειρά είχαν τα επιβατικά - οχηματαγωγά πλοία «ΑΛΚΑΙΟΣ» και «ΕΞΠΡΕΣ ΑΡΤΕΜΙΣ».

«Δε μας ξεγελάνε πια», «θα βάλουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας;», είναι ορισμένες από τις φράσεις που ακούστηκαν στη διάρκεια της περιοδείας, ενώ έκδηλη είναι και η αγωνιστική διάθεση των ναυτεργατών, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να αποκρούσουν τα νέα αντιναυτεργατικά μέτρα, που ήδη έχουν επεξεργαστεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε συνεννόηση με τους εφοπλιστές.

Ο Γιώργος Μαρίνος, συνομιλώντας με τους συναδέλφους του, επισήμανε: «Είναι φανερό ότι οι ναυτεργάτες εκφράζουμε την οργή και αγανάκτησή μας ενάντια στην αντιναυτεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στην πολιτική της μείωσης των θέσεων απασχόλησης, της ανεργίας, της περικοπής των μισθών, των συντάξεων πείνας, της υποβάθμισης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της κατάργησης του καμποτάζ, των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας. Η αγανάκτηση αυτή επιβάλλεται να γίνει ψήφος αντίστασης και αντεπίθεσης, δύναμη ενίσχυσης του ΚΚΕ, που βρίσκεται χρόνια τώρα στο πλευρό των ναυτεργατών. Η ψήφος των ναυτεργατών δε χωράει στο τσουβάλι του δικομματισμού του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δε συμβιβάζεται με την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, που χτυπάει τα ναυτεργατικά δικαιώματα και ετοιμάζει νέα διαλυτικά μέτρα μετά τις 9 Απρίλη» και τους κάλεσε να «δώσουμε με πείσμα τη μάχη των εκλογών μέχρι την τελευταία στιγμή, να διαμορφώσουμε, με το δυνάμωμα του ΚΚΕ, τις προϋποθέσεις για να δώσουμε τις μετεκλογικές μάχες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ