Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τις εκλογές

Εχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή των αυριανών εκλογών και διορίστηκαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για τα 18.959 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας, όπως ανακοίνωσε χτες ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Γουργουράκης.

Στο νομό Αττικής διορίσθηκαν 5.804 τακτικοί και αναπληρωματικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι και 16.397 στην υπόλοιπη χώρα, φτάνοντας συνολικά τους 22.201 αντιπρόσωπους της Δικαστικής Αρχής. Οι διορισμοί επιδόθηκαν με ευθύνη και εποπτεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εισαγγελέων Πρωτοδικών της χώρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Γουργουράκης έκανε έκκληση στους εκλογείς, οι οποίοι έχουν διοριστεί μέλη των εφορευτικών επιτροπών να ασκήσουν τα καθήκοντά τους που τους ανατέθηκαν τιμητικά από την πολιτεία.

Στις αυριανές εκλογές θα ψηφίσουν και οι κρατούμενοι των φυλακών, όσοι φυσικά δεν έχουν στερηθεί αμετάκλητα τά πολιτικά τους δικαιώματα.

Συνολικά σε όλη τη χώρα θα ψηφίσουν 370 κρατούμενοι, καθώς επίσης 533 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και 505 αστυνομικοί. Ολοι αυτοί θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε εκλογικά κέντρα που έχουν ετοιμαστεί στους χώρους των φυλακών και σωφρονιστικών καταστημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ