Σάββατο 25 Μάη 2024 - Κυριακή 26 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»
Διαδήλωσαν και στην Αθήνα για μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης

Από τη συγκέντρωση στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)
Από τη συγκέντρωση στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)
Αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι απολυμένοι της Νηματουργίας «Βαρβαρέσος» της Νάουσας, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στον Αλιμο.

Εκεί μετέφεραν το δίκαιο αίτημά τους, που αφορά την ίδια τους την επιβίωση, για καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 4.000 ευρώ, όπως και τις υπόλοιπες διεκδικήσεις τους κόντρα στην απληρωσιά.

Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Μάρκος Μπεκρής, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ στην COSCO. Χαιρετίζοντας την κινητοποίηση εξέφρασε αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα και στα αιτήματα των απολυμένων.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΥΠΑ, και αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου και του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής. Παρέστη ακόμα ο δήμαρχος Νάουσας.

«Από τον "Βαρβαρέσο" φτάσαμε ως εδώ, να σπάσουμε τον τσαμπουκά σε κάθε αφεντικό», «Πήραν φωτιά τα αδράχτια απ' τις πολλές στροφές, και αυτοί μας κοροϊδεύουν πως είχανε ζημιές», ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά συνθήματα που ακούστηκαν.

Χαιρετισμούς στην κινητοποίηση απηύθυναν ο Παναγιώτης Κουτσουπιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Νηματουργία «Βαρβαρέσος», και ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», αναδεικνύοντας τα δίκαια αιτήματα των εργατών.

Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, ενώ μετά το τέλος της συνάντησης ο Π. Κουτσουπιάς κάλεσε τους εργαζόμενους να μεταβούν στο υπουργείο Εργασίας, αφού, όπως του μεταφέρθηκε, χρειάζεται ...πολιτική απόφαση για τα αιτήματά τους. Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΔΥΠΑ μπορεί άμεσα να τους καταβάλει τα 1.000 ευρώ από τα 4.000 που ζητούν, ενώ για τα υπόλοιπα οι εργαζόμενοι έπρεπε να απευθυνθούν στο υπουργείο, κάτι που προφανώς έκαναν αμέσως.

Εκεί είχαν συνάντηση με την γενική γραμματέα Αννα Στρατινάκη, αποσπώντας δέσμευση ότι το υπουργείο θα εξετάσει την άμεση καταβολή έκτακτου βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ, ενώ θα εισηγηθεί και για να δοθούν άλλα 3.000 ευρώ και να μπουν οι εργαζόμενοι σε πρόγραμμα εργασίας. Επίσης, οι εργαζόμενοι που είναι πάνω από 55 ετών θα ενταχθούν σε σχετικό πρόγραμμα μέχρι να βγουν στη σύνταξη, ενώ για τους κάτω των 55 ετών προβλέπεται να εφαρμοστεί το «μοντέλο» των προγραμμάτων φτώχειας, που είχε φτιαχτεί για τη ΛΑΡΚΟ, κάτι που απορρίφθηκε μετά από παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου.

Οπως ανέφερε ο Νίκος Νατζμέ, μετά τις αγωνιστικές παρεμβάσεις «μελετάται ένα καλύτερο πρόγραμμα από πλευράς υπουργείου. Θα εξασφαλίσει πρώτον το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ που ζητούν οι εργαζόμενοι, και απορρόφηση σε θέσεις εργασίας, που είναι ένα σχέδιο το οποίο αναμένουμε ολοκληρωμένο και οι εργαζόμενοι θα κρίνουν μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση. Επιβεβαιώνεται ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων φέρνουν αποτέλεσμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στον εμπαιγμό των απολυμένων, να υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις (2024-09-06 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους και κατεβαίνουν για νέα κινητοποίηση στην Αθήνα (2024-05-22 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις για τη δουλειά και τα δικαιώματά τους (2024-05-11 00:00:00.0)
Ανεβάζουν ρυθμούς τα συνδικάτα για τη μεγάλη διαδήλωση (2023-09-01 00:00:00.0)
Φτάνει πια με την απληρωσιά και την αβεβαιότητα για να θησαυρίζει η εργοδοσία! (2022-02-11 00:00:00.0)
Συντονισμός εργατών και μαζικών φορέων (2003-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ