Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην απαράδεκτη «ποινική ρήτρα»

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης το πρωί του Σαββάτου, έξω από μεγάλο ξενοδοχείο στην Ανάληψη Χερσονήσου, ενάντια στην επιβολή «ποινικής ρήτρας» σε ξενοδοχοϋπαλλήλους σε περίπτωση που παραιτηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Paralos Hospitality» (πρώην Κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ ΑΕ), που πρόκειται να ανοίξει τον Ιούλη το ανακαινισμένο ξενοδοχείο «Kosta Mare» (πλέον «Kosta Alimia»), πριν από λίγες μέρες κάλεσε τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου να υπογράψουν σύμβαση, η οποία περιείχε τον απαράδεκτο όρο ότι πρέπει να καταβάλουν στην εταιρεία «ποινική ρήτρα» ίση με το ύψος του μισθού τους από 8 Μάη έως 30 Ιούνη εάν παραιτηθούν σε αυτό το διάστημα.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το ξενοδοχείο «Venus Paralos Suites», που ανήκει στον ίδιο ξενοδοχειακό όμιλο, παραβρέθηκε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Σε συνάντηση με την εργοδοσία, η ΔΑΣ απαίτησε να αποσύρει τώρα την ποινική ρήτρα από τις συμβάσεις, θυμίζοντας την αντίστοιχη προσπάθεια την περσινή σεζόν άλλου ξενοδοχειακού ομίλου, η οποία πάρθηκε άρον άρον πίσω μετά τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις έξω από την ξενοδοχειακή μονάδα. Με την αποφασιστική στάση των εργαζομένων και της αντιπροσωπείας, η διεύθυνση του ξενοδοχείου κάλεσε σε νέα συνάντηση τη Δευτέρα για να συζητηθεί το ζήτημα.

Μετά το πέρας της κινητοποίησης, ο Γιώργος Στεφανάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους του ξενοδοχείου και όλων των ξενοδοχείων της περιοχής. Με μία τέτοια αποφασιστική παρέμβαση αποδείξαμε ότι οποιαδήποτε εντύπωση υπάρχει σε συνάδελφο πως οι εργοδότες είναι πολύ ισχυροί, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Εμείς έχουμε τη δύναμη, αν οργανωθούμε στα σωματεία μας, αν φτιάξουμε νέα σε χώρους δουλειάς, να κερδίσουμε ό,τι διεκδικούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ