Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΣΕΑΑΝ
Εκβιασμοί από την εργοδοσία για να παραιτηθεί χρόνιος πάσχων

Την οργή της εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων για τη στάση της εργοδοσίας απέναντι σε εργαζόμενο στο λιμάνι, ο οποίος έχει διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας από το 2020, ενώ είχε και εργατικό «ατύχημα» τον Απρίλη του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΣΕΑΑΝ, «η "DPort", υπεργολάβος της COSCO, εκβιάζει και θέλει να εξαναγκάσει σε παραίτηση και από τα δικαιώματά του τον εργάτη», ο οποίος είναι 39 ετών και πατέρας ενός παιδιού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία, όταν ο εργαζόμενος διαγνώστηκε με την πάθησή του ζήτησε από την εργοδοσία να αλλάξει πόστο, να πάψει δηλαδή να εργάζεται σε μεγάλα ύψη, με γερανό κ.λπ. Ομως «η εταιρεία όχι μόνο δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα, ως όφειλε, με γνώμονα την ασφάλεια και τα δικαιώματά του», αλλά «επιχείρησαν να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση, αρνούμενοι κάθε διευκόλυνση. Οχι μόνο δεν πήρε αναγκαία μέτρα, αλλά τον έβαζε να δουλεύει σε επικίνδυνο περιβάλλον», τονίζει η ΣΕΑΑΝ.

Και θυμίζει ότι ο συγκεκριμένος εργάτης τραυματίστηκε στις 28 Απρίλη 2022, όταν δουλεύοντας σε καράβι υποχώρησε ένα σάπιο κάγκελο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος 14 μέτρων. Αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει σοβαρά, να υποβληθεί σε 5 χειρουργεία και σήμερα να είναι στη φάση της αποκατάστασης (φυσικοθεραπείες κ.λπ.).

Σαν να μην έφταναν μάλιστα τα παραπάνω, η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει ότι η εταιρεία «τον πιέζει για παραίτηση, φτάνοντας στο σημείο να του ζητάει πίσω τους μισθούς των 2 χρόνων μετά το ατύχημα (35.000 ευρώ) ως αδίκως καταβληθέντα!».

Η ΣΕΑΑΝ απαιτεί να μπει τέρμα στην αυθαιρεσία αυτή της εργοδοσίας και ο εργαζόμενος «όχι μόνο να μην επιστρέψει λεφτά στην εταιρεία, αλλά να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ