Τετάρτη 29 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε! Διεκδικητικά! Ανυπότακτα! Με πολλά κόκκινα ψηφοδέλτια στις κάλπες στις 9 Ιούνη!

Τις εκδηλώσεις χαιρέτισε η Κλειώ Χριστοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

«Από την Γκράβα, όπου κάνει τη δεύτερη στάση του το μεγάλο ταξίδι του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", στέλνουμε μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας. Οτι οι μαθητές και οι μαθήτριες, η νεολαία της Αθήνας, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα! Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε το άδικο και να χτίζουμε το αύριο! Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ θα αλλάξουμε τα δεδομένα. Γιατί μαζί μάθαμε να παλεύουμε και μαζί ξέρουμε να νικάμε!», είπε ξεκινώντας τον χαιρετισμό της στο Φεστιβάλ η Κλειώ Χριστοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Μίλησε για την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «αυτό το μήνυμα μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, το χαστούκι στην κυβέρνηση να πονέσει διπλά, με ψήφο στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη!

Γιατί αυτό που απέδειξαν και οι φοιτητικές εκλογές είναι ότι υπάρχει αντίπαλο δέος στην εγκληματική πολιτική της ΕΕ, που υλοποιεί η κυβέρνηση και στην οποία έχει συνένοχους τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, την Ελληνική Λύση και όλα τα άλλα αστικά κόμματα, που συμφωνούν σε όλα τα μεγάλα και κρίσιμα.

Αυτός που πραγματικά μπορεί να τα βάλει με την κυβέρνηση του Μητσοτάκη είναι το ΚΚΕ, που πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας.


Γιατί αυτό που κουρέλιασε το 41% της Νέας Δημοκρατίας τον τελευταίο χρόνο:

Είναι ο μεγαλειώδης αγώνας φοιτητών και μαθητών, που με τα τεράστια συλλαλητήρια και τις καταλήψεις για 2 μήνες καθυστέρησε τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τότε που η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη προσπαθούσε να μας πείσει ότι είναι δίκαιο να μπαίνεις στην Ιατρική όχι με 19.000 μόρια, αλλά με 9.000 αν πληρώσεις 19.000 ευρώ...

Είναι η συγκλονιστική απεργία της 28ης Φλεβάρη, στον έναν χρόνο από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες έδωσαν μαζικό "παρών", για να εξασφαλίσουν ότι το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Για να μην ξαναθρηνήσουμε συμμαθητές και συμφοιτητές μας που πήραν το τρένο και "δεν έφτασαν ποτέ", επειδή αυτό είναι ιδιωτικοποιημένο - "απελευθερωμένο" στη γλώσσα της ΕΕ - και λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος, σε βάρος της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής.

Είναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στη σφαγή στην Παλαιστίνη, που έκαναν τη νεολαία της Ελλάδας κρίκο στην αλυσίδα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, η οποία αγκαλιάζει όλο τον κόσμο.

Είναι οι μεγάλοι αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτών στα μπλόκα, οι αγώνες των εργαζομένων μαζί με τα σωματεία τους για ΣΣΕ και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, ο αγώνας για να σωθεί κάθε λαϊκό σπίτι από τα "κοράκια" των τραπεζών και των funds.

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα. Στον αγώνα κόντρα στην πολιτική της ΕΕ των λόμπι, της εκμετάλλευσης, των πολέμων. Και όχι στις ξαναζεσταμένες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των άλλων κομμάτων που μαζί με τη ΝΔ συνδιαμορφώνουν αυτήν την πολιτική στο Ευρωκοινοβούλιο».

Επεσήμανε ακόμα ότι «το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ και σε επιχειρηματικά συμφέροντα, και γι' αυτό μπορεί να αποκαλύπτει, να προειδοποιεί τον λαό για τις αντιδραστικές της αποφάσεις, να τον ενημερώνει και κυρίως να μπαίνει μπροστά, να οργανώνει τον αγώνα για να τις αντιπαλέψει μέσα σε κάθε σχολείο, σε κάθε πανεπιστήμιο, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές.

Ισως κάποιος να νομίζει πως με την αποχή του εκφράζει την αγανάκτησή του για όσα ζει. Πως είναι μια πράξη σύγκρουσης και αμφισβήτησης της πολιτικής που δεν τον εκφράζει. Τον καλούμε να προβληματιστεί. Την επόμενη μέρα, τα κόμματα και τα επιτελεία του συστήματος θα ερμηνεύσουν την αποχή όπως τους βολεύει.

Αντίθετα, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν νοθεύεται, δεν παρερμηνεύεται, δεν παραποιείται! Είναι η ψήφος που μπορεί να εκφράσει καλύτερα την καταδίκη των νέων στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».

«Στις 9 Ιούνη, λοιπόν, κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα! Πάμε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι!», κάλεσε. Γιατί - συνέχισε - «η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος αμφισβήτησης του σάπιου εκμεταλλευτικού κόσμου τους, είναι ψήφος ενίσχυσης των αγώνων για να ζήσουμε καλύτερα, να κατακτάμε τα δικαιώματά μας, είναι ψήφος αντιπολεμική σε μια ΕΕ που συμμετέχει αλλά και δημιουργεί εστίες πολέμου, είναι ψήφος αυθεντική, γιατί διαλέγουμε να ψηφίσουμε ανθρώπους σαν κι εμάς, είναι ψήφος - μαχαιριά στην καρδιά της ακροδεξιάς και του φασισμού, είναι ψήφος ελπίδας ότι οι λαοί σε όλη την Ευρώπη έχουν δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα».

Και κατέληξε: «Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε! Διεκδικητικά! Ανυπότακτα! Με πολλά κόκκινα ψηφοδέλτια στις κάλπες στις 9 Ιούνη!

Πάμε λοιπόν το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται, την ΚΝΕ κάθε μέρα όλο και πιο δυνατή! Θα νικήσουμε, τα δεδομένα θα αλλάξουν, θα τα αλλάξουμε εμείς!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ