Πέμπτη 9 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικές επι-στροφές

Δέκα χρόνια πέρασαν από το «Ανεμολόγιο», τον εξαίρετο δίσκο των Θάνου Μικρούτσικου - Κώστα Τριπολίτη. Μετά από δεκαετία απουσίας από τη δισκογραφία ο Κ. Τριπολίτης επιστρέφει με το στιχουργικό υλικό ενός καινούριου δίσκου, σε μουσική του Διονύση Τσακνή. «Γέφυρες» τιτλοφορείται ο δίσκος, τα τραγούδια του οποίου ερμηνεύουν οι Διονύσης Τσακνής, Δημήτρης Μητροπάνος, Σταμάτης Κραουνάκης, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Μεράντζας, Φίλιππος Πλακιάς, η ομάδα «Σπείρα - Σπείρα» και η εφηβική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου. Κυκλοφορεί από τη «Νίτρο».

  • Δύο χρόνια μετά τον «Βραχνό Προφήτη», ο ταλαντούχος δημιουργός Θανάσης Παπακωνσταντίνου καταθέτει τον καινούριο δίσκο «Αγρύπνια». Περιλαμβάνει δεκατρία κομμάτια σε στίχους και μουσική του Θ. Παπακωνσταντίνου, τα οποία ερμηνεύουν ο ίδιος και οι Σωκράτης Μάλαμας και Νίκος Παπάζογλου. Κυκλοφορεί από τη «Λύρα».
  • Πού πάει άραγε μια νότα αφού γραφτεί σε παρτιτούρα, αφού γίνει ήχος στα πλήκτρα ενός πιάνου; Το «Ταξίδι μιας νότας» αποκαλύπτει ο νέος δίσκος του ταλαντούχου συνθέτη και πιανίστα Σταύρου Λάντσια («Warner»). Στο δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ ο δημιουργός ξεδιπλώνει μελωδικές εικόνες, πηγαίο λυρισμό και ευαισθησία, προσφέροντας έναν από τους καλύτερους ορχηστρικούς δίσκους των τελευταίων χρόνων. Στο «ταξίδι» του ο Στ. Λάντσιας συναντά τον Γιάννη Σπάθα («Το Blues του Σπάθα»), την Ελλη Πασπαλά, τον Ντέιβιντ Λιντς και 22μελή ορχήστρα εγχόρδων. Μια δυνατή «γεύση» από τον καινούριο δίσκο του και το προηγούμενο άλμπουμ του «Επιστροφή» και άλλα μουσικά θέματα θα παρουσιάσει ο Στ. Λάντσιας από τις 10 έως 12 Μάη, στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή), συνοδευόμενος από εννέα μουσικούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ