Πέμπτη 9 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεσιακές περιπλανήσεις

«Αγγελος» της Κ. Βουλγαρέλη
«Αγγελος» της Κ. Βουλγαρέλη
Εγκαινιάζεται στις 13 του Μάη (8μμ) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), έκθεση ζωγραφικής της Κικής Βουλγαρέλη. Πρόκειται για έργα με μεικτή τεχνική. Το χαρτί που χρησιμοποιείται είναι επεξεργασμένο με την παραδοσιακή τεχνική «Ebru», που με αφετηρία την Ανατολή, διαδόθηκε αργότερα και στην Ευρώπη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 του Μάη.

Εγκαινιάζεται στις 20 του Μάη (8μμ) στο πολιτιστικό συγκρότημα «Artower Agora» (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος πλατεία, 4ος όροφος), έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Κόνιαρη με τίτλο «Τα αληθινά πρόσωπα». Οπως σημειώνει η Δ. Δρακοπούλου, η έκθεση περιλαμβάνει έργα «που συνοψίζουν την προσωπική θεματική έκφραση του καλλιτέχνη στην αναπαράσταση ανθρώπινων μορφών. Αυτοπροσωπογραφίες, ένα είδος που τείνει να αποτελέσει προσωπικό ζωγραφικό θέμα, με ακινητοποιημένη έγκαιρα την ανθρώπινη φθορά, νέες γυναίκες σε ρεαλιστική παράσταση απορυθμισμένου εσωτερικού ειρμού, αλλά και άλλες που συμβολίζουν τη γονιμοποιημένη θηλυκότητα, την ερωτική προσφορά, την ανεπιτήδευτη απλότητα και την αφοπλιστική παράδοση, δίνονται από τον καλλιτέχνη με αγνότητα και φρεσκάδα». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου.

Εγκαινιάζεται στις 14 του Μάη στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3), έκθεση φωτογραφίας της Λ. Ντόντσον. Τεράστιες πράσινες τσιχλόφουσκες, ψεύτικες τούρτες και ροζ βραδινές γόβες, πρωταγωνιστούν μαζί με αστραφτερά δόντια και ξανθιές μπούκλες, στα χαρακτηριστικά παρουσιαζόμενα έργα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουνίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ