Πέμπτη 9 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΙΦΑ
«Καμπανάκι» για Μπλάτερ

Στα δικαστήρια, όπως φαίνεται θα οδηγηθεί, ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Ζεπ Μπλάτερ, καθώς έντεκα από τα 24 συνολικά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση κατά του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

O πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Λέναρντ Γιόχανσον, που έχει το πόστο του αντιπροέδρου της ΦΙΦΑ και μέλος της εκτελεστικής της επιτροπής, επιβεβαίωσε την είδηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, βάσει του ελβετικού νόμου, είναι υποχρεωτική η προσφυγή στα δικαστήρια όταν προκύπτουν εγκληματικές πράξεις: «Μετά την έκθεση του γενικού γραμματέα της ΦΙΦΑ, Μισέλ Τσεν Ρουφίνεν, η οποία δόθηκε στην εκτελεστική επιτροπή την Παρασκευή, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε στο δικαστήριο. Εντός των δύο επόμενων ημερών η υπόθεση θα ανήκει πλέον στα χέρια της ελβετικής δικαιοσύνης στη Ζυρίχη».

Οι κατηγορίες, που θα καταλογιστούν κατά του Μπλάτερ, όπως δείχνουν τα πράγματα είναι για διαφθορά, παράνομες πληρωμές, ρουσφέτια και καταστρατήγηση του καταστατικού της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Ο «κατηγορούμενος» πάντως, αρνείται τις κατηγορίες του άλλοτε συνεργάτη του, τις οποίες εντάσσει στον εναντίον του πόλεμο, ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στα τέλη του μήνα στη Σεούλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ