Πέμπτη 9 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
«Γιασάν του μάγκα»

«Δοξάστε τους». Από χτες οι παίχτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημά τους και μπήκαν στο «ερυθρόλευκο» πάνθεον, αφού πέτυχαν ό,τι και η «χρυσή αρμάδα» τη δεκαετία του '50. Διά περιπάτου οι Πειραιώτες «σφράγισαν» τον τίτλο που, όπως οι περισσότεροι επισήμαιναν, είναι ο πιο «γλυκός» αφού δυσκολότατα αμφισβητείται η αξία του.

Στο Χαριλάου, που περίπου τελούσε υπό κατάληψη από «κιτρινόμαυρους» οπαδούς, από την αρχή οι φιλοξενούμενοι έδειξαν... ποιος είναι το αφεντικό. Ξεπερνώντας το όποιο εμπόδιο προέβαλλαν οι αντίπαλοί τους, αλλά κυρίως το δικό τους άγχος, οι «ερυθρόλευκοι» με το επιβλητικό 5-1, έκαναν τ' όνειρο πραγματικότητα. Ουσιαστικά μάλιστα πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο, τα πάντα είχαν κριθεί και τα πανηγύρια είχαν αρχίσει.

Για να φτάσει βέβαια στη σημερινή επισφράγιση της επιτυχίας ο Ολυμπιακός, πέρασε από... σαράντα κύματα και αυτό βγήκε στις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Ενδεικτικά ο Λεμονής μίλησε για τον πόλεμο που δέχτηκε η ομάδα και ο ίδιος, αλλά και τα λάθη που έγιναν μέσα από το σύλλογο. «Σίγουρα στο ποδόσφαιρο ξέρεις τους αντιπάλους σου, αλλά δεν ξέρεις τους "φίλους" σου. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά είναι κρίμα, κάποια πράγματα από μέσα να μη γίνονται σωστά. Δεν είναι της στιγμής να πω περισσότερα. Αυτός που πρέπει να τα γνωρίζει, τα γνωρίζει»...

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπερντ Κράους, παρουσιάστηκε απογοητευμένος, περισσότερο για την εμφάνιση και όχι τόσο για την ήττα. «Είναι απογοητευτικό μια ομάδα να τα παρατάει έτσι. Τους καλέσαμε να βάλουν γκολ» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ ο Αγγελος Χαριστέας, δακρυσμένος μίλησε για τα τελευταία γεγονότα στον Αρη: «Δεν αξίζει αυτό που του συμβαίνει. Εχω αγαπήσει αυτή την ομάδα και πιστεύω ότι όπως και εγώ, έτσι και αυτή πέρασε δύσκολες στιγμές. Εχω ήδη πάρει μετεγγραφή για γερμανική ομάδα, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Αρης. Νιώθω πολύ άσχημα και το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να ευχηθώ να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο».

  • Τα πανηγύρια, σ' όλη την Ελλάδα, κράτησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Δυστυχώς όμως το γιορτινό κλίμα αμαυρώθηκε από έκτροπα στο αεροδρόμιο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ