Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ
Κάλεσμα στα συνδικάτα για ένταση του κοινού αγώνα σε όλη την Ευρώπη

Διήμερη επίσκεψη στη Δανία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, στις 4 και 5 Ιούνη, ύστερα από πρόσκληση των τοπικών συνδικάτων. Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 4 Ιούνη το ΠΑΜΕ βρέθηκε στο Ααλμποργκ, όπου επισκέφτηκε χώρους δουλειάς, είχε συνάντηση με την ηγεσία του Συνδικάτου 3F στην πόλη και απηύθυνε χαιρετισμό σε σύσκεψη με συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους. Την Τετάρτη 5 Ιούνη συναντήθηκε με το Συνδικάτο 3F BJMF Κοπεγχάγης και συμμετείχε σε σύσκεψη με συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους, ενώ χαιρέτισε εκδήλωση που διοργάνωσαν τα συνδικάτα.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η συνάντηση με Ελληνες μετανάστες στη Δανία και το νεοϊδρυθέν Συνδικάτο 3F Greek Club εργαζομένων στον Επισιτισμό, που με την πλούσια δράση του αποτελεί σημείο αναφοράς ειδικά για τους νέους μετανάστες εργαζόμενους.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε επίσης μαζί με Δανούς συνδικαλιστές σε κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, που οργανώθηκε μπροστά στο δημαρχείο της Κοπεγχάγης.

Εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Νικόλας Θεοδωράκης ευχαρίστησε τα συνδικάτα της Δανίας για τη στήριξή τους στους αγώνες των εργαζομένων της Ελλάδας. Χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες τους, αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη, καθώς και τις πρόσφατες αγωνιστικές κινητοποιήσεις Δανών και μεταναστών εργατών για ίσους μισθούς και δικαιώματα. Ταυτόχρονα, έτυχε θερμής υποδοχής το κάλεσμα σε κοινό αγώνα ενάντια στην ΕΕ και στις δυνάμεις που την υπηρετούν σε κάθε χώρα, τονίζοντας την ανάγκη για μαζικά, αγωνιστικά συνδικάτα με ταξικό προσανατολισμό, με πολύμορφη δράση για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ