Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΒΟΙΑ - ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΣ «AVRAMAR»
70χρονος συνταξιούχος που αναγκαζόταν να δουλεύει πέθανε στο μεροκάματο

Να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου απαιτεί το Συνδικάτο Τροφίμων

Να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του 70χρονου εργαζόμενου σε εργοστάσιο ιχθυοτροφών της «AVRAMAR» (πρώην «KEGO») στον Βατώντα Νέας Αρτάκης Εύβοιας και να αναζητηθεί αν υπάρχουν ευθύνες της εργοδοσίας, απαιτεί το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εργαζόμενου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για συνταξιούχο, που αναγκαζόταν να δουλεύει αφού δεν φτάνει η σύνταξη για την επιβίωση, κάτι που η κυβέρνηση πρόσφατα παρουσίαζε ως ...δικαίωμα στους απόμαχους της δουλειάς «για να μη βαριούνται».

Οπως αναφέρει το Συνδικάτο, «ο 70χρονος, που είχε συνταξιοδοτηθεί αλλά αναγκαζόταν παράλληλα να δουλεύει σε αυτήν την ηλικία γιατί δεν μπορούσε να επιβιώσει, άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας την Πέμπτη 6/6/24».

Το Συνδικάτο απαιτεί να διερευνηθεί «αν για την εργασία την οποία έκανε ο συνάδελφος είχε ληφθεί υπόψη η ηλικία του. Αν η εργοδοσία της "AVRAMAR" είχε μεριμνήσει να τεθεί υπόψη του ιατρού Εργασίας το ιατρικό ιστορικό του συναδέλφου και αν υπήρχε εκτίμηση ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο πόστο ή αν υπήρχε οποιαδήποτε άλλη οδηγία».

Θυμίζουμε, τονίζει το Συνδικάτο, «ότι η "AVRAMAR" διαφημίζεται ως ο μεγαλύτερος παραγωγός μεσογειακού ψαριού στον κόσμο, που δημιουργήθηκε με αποφάσεις των κυβερνήσεων της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έχει χρηματοδοτηθεί κατ' επανάληψη».

Αυτό το έγκλημα, σημειώνει το Συνδικάτο, «έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχουν καταντήσει τις συντάξεις ψίχουλα, με τα οποία δεν μπορεί να επιβιώσει ένας άνθρωπος και αναγκάζεται να συνεχίζει να δουλεύει ακόμα και συνταξιούχος και σε τέτοια ηλικία».

Τη βαθιά οδύνη του «για τον θάνατο του εργαζόμενου στο εργοστάσιο τροφών της "AVRAMAR Ιχθυοκαλλιέργειες" στην Αρτάκη, εν ώρα εργασίας» εκφράζει επίσης το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ («AVRAMAR»).

Επισημαίνει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες δεν έχουν Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα, παρόλο που το σύνολο των εργασιών στον κλάδο είναι εξαιρετικά βαριές, ανθυγιεινές και επικίνδυνες» και τονίζει ότι «η εργοδοσία της "AVRAMAR", μάλιστα, αρνείται να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα βελτίωνε ουσιαστικά το σύνολο των όρων εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ