Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΝΟΝΙ» ΣΤΗΝ FTI
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τους εργαζόμενους που μένουν «στον αέρα»

Κινητοποιήσεις την Παρασκευή στην Κέρκυρα, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, του εισοδήματος και της Ασφάλισης

Από το πρωί της Παρασκευής απεργιακές φρουρές του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας έδωσαν συνέχεια στη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στη Λευκίμμη, με κεντρικές διεκδικήσεις τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, του εισοδήματος και της Ασφάλισης, που πραγματοποιούσαν από την Πέμπτη το μεσημέρι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της «Meeting Point Ηellas», θυγατρικής της FTI.

Πρόκειται για τους 500 και πλέον εργαζόμενους των ξενοδοχείων «Sandy», «Sandy Villas» και «Mythos Kairaba», αλλά και τους εργαζόμενους της «Meeting Point» στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» που βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο παύσης των εργασιών και απώλειας των θέσεων εργασίας τους, μετά το «κανόνι» που βάρεσε την περασμένη Δευτέρα ο γερμανικός τουριστικός όμιλος FTI.

Η απεργία έγινε με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, με τους εργαζόμενους να πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή το πρωί έξω από το ξενοδοχείο «Sandy». Ακολούθησε αυτοκινητοπομπή προς τη Λευκίμμη, όπου αντιπροσωπεία του Συνδικάτου πήγε στο δημαρχείο και απαίτησε τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που θα πάρει θέση και μέτρα για τους εργαζόμενους. Αντίστοιχα μαχητική κινητοποίηση στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα.

Τέλος, για την Τρίτη 11 Ιούνη έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, που έχουν ζητήσει τα συνδικάτα.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο και το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία των ξενοδοχείων και των τουριστικών γραφείων του ομίλου στην Κέρκυρα. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με αντικρουόμενες πληροφορίες. Από τη μία, τα στελέχη της εταιρείας διαδίδουν ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργία των ξενοδοχείων από τη χρεοκοπία της μητρικής εταιρείας και, από την άλλη, ο ιδιοκτήτης των ακινήτων των τριών ξενοδοχείων εξέφρασε την πρόθεση να αναλάβει ο ίδιος τη λειτουργία τους, ενδεχόμενο που ο ίδιος αργότερα απέκλεισε λόγω ...ανυπέρβλητων εμποδίων.

Σε κάθε περίπτωση, οι συνδικαλιστές τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από το παζάρι που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ποιος θα βάλει στο χέρι τα ξενοδοχεία. Είτε με χρεοκοπία είτε με εξαγορά, η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του εισοδήματος των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα κριθεί από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, όπως έχει αποδείξει η ίδια η ζωή στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο νησί. Ωστόσο, διαπιστώνουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, που 5 μέρες μετά την ανακοίνωση της χρεοκοπίας δεν έχει ανακοινώσει κανένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων, παίζοντας το παιχνίδι των τουριστικών ομίλων. Παράλληλα, ήδη έχει ξεκινήσει η δικαστική προσφυγή προμηθευτών της εταιρείας, με το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να εκδίδει την πρώτη προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία διατάχθηκε να τεθούν υπό δικαστική μεσεγγύηση τα πωληθέντα εμπορεύματα από την «ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ