Δευτέρα 10 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΡΗΤΗ
Ανοδική πορεία του ΚΚΕ για άλλη μια εκλογική μάχη!

Τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα του ΚΚΕ στην Κρήτη αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το ανεβασμένο κύρος και την ισχυροποίηση των δεσμών του Κόμματος με χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, μικρούς επαγγελματίες, αγρότες και νεολαία του νησιού, για τρίτη συνεχόμενη εκλογική μάχη σε έναν χρόνο. Αποδεικνύοντας ότι συνεχίζεται να αυξάνεται και να σταθεροποιείται το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής σε πλατιά λαϊκά στρώματα της Κρήτης όπως και όλης της Ελλάδας, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα του νησιού, όπου ζει η πλειοψηφία των εργατοϋπαλλήλων του νησιού, και στα μεγάλα κεφαλοχώρια.

Στην Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλείου το ποσοστό διαμορφώνεται στο 7,01%, το οποίο είναι υπερδιπλάσιο των προηγούμενων ευρωεκλογών. Ξεχωρίζει το 8,41% στον δήμο Ηρακλείου, με το ποσοστό στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αλικαρνασσού να φτάνει στο 10,58% και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τεμένους στο 12,59%. Συνεχίστηκε επίσης η σημαντική άνοδος στον δήμο Βιάννου, με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 10,11%, ενώ στον δήμο Αρχανών - Αστερουσίων, στη Δημοτική Ενότητα Αρχανών το ποσοστό του Κόμματος διαμορφώνεται στο 14,14%.

Ξεχώρισε επίσης το ανεβασμένο ποσοστό στην Εκλογική Περιφέρεια Χανίων, στο 9,20%, από 4,88% στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Ενδεικτικά είναι τα ποσοστά στον δήμο Αποκορώνου, 11,34%, στον δήμο Καντάνου - Σελίνου, 11,60%, και στον δήμο Πλατανιά, 11,09%.

Στην Εκλογική Περιφέρεια Ρεθύμνου επίσης συνεχίστηκε και σταθεροποιήθηκε η άνοδος σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές. Ξεχωρίζει το ποσοστό του Κόμματος στα Ανώγεια, όπου διαμορφώθηκε στο 9,53%.

Στην Εκλογική Περιφέρεια Λασιθίου, τέλος, είναι πολύ μεγάλη η ανοδική πορεία του Κόμματος σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, με το ποσοστό του ΚΚΕ να είναι υπερδιπλάσιο, 6,34% από 2,79% το 2019.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ