Δευτέρα 10 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Δυνατό ΚΚΕ για να μη μαραζώσει ο τόπος!

Τα ΛΑΡΚΟχώρια έβγαλαν πρώτο κόμμα το ΚΚΕ, με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ

Από τη συγκέντρωση της Παρασκευής στη Λάρυμνα
Από τη συγκέντρωση της Παρασκευής στη Λάρυμνα
«Δυνατό ΚΚΕ για να μη μαραζώσει ο τόπος μας, για ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στον αγώνα μας» είναι το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους μέσα από την κάλπη των ευρωεκλογών, αναδεικνύοντας το ΚΚΕ πρώτη δύναμη στα ΛΑΡΚΟχώρια, με πολύ υψηλά ποσοστά, που στη Λάρυμνα άγγιξαν το 50%.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έκαναν πράξη αυτό που δήλωναν: Στήριξαν και ενίσχυσαν αυτούς που τους στήριζαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Εδωσαν δύναμη στη δύναμή τους για τη συνέχιση του αγώνα τους, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν τεσσεράμισι χρόνια τώρα.

Το ΚΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στη Λάρυμνα, με το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό 48,5%, όπως επίσης στο Μαρτίνο με ποσοστό κοντά στο 30%, στο Ακραίφνιο, αλλά και στη Μαλεσίνα, εκεί όπου ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκλεισε την προεκλογική περίοδο, με μια μαζική συγκέντρωση, έχοντας δίπλα τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το ΚΚΕ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στον δήμο Λοκρών, με ποσοστό πάνω από 15%, δείχνοντας τους ισχυρούς δεσμούς που έχει αναπτύξει με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, τους συναδέλφους τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, ολόκληρη τη Λοκρίδα.

Π. Πολίτης: Η δύναμη του ΚΚΕ είναι ήδη στα χέρια των εργατών της ΛΑΡΚΟ

Σε δήλωσή του αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και τη μεγάλη πρωτιά του ΚΚΕ στα χωριά της ΛΑΡΚΟ, ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας και υποψήφιος ευρωβουλευτής, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη»: «Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στον δρόμο του αγώνα και έχουν ανατρέψει κυβερνητικές αποφάσεις, σήμερα έδειξαν ότι μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω και στον πολιτικό στίβο. Τα ΛΑΡΚΟχώρια έβγαλαν πρώτο κόμμα το ΚΚΕ, με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ. Ο αγώνας συνεχίζεται. Η δύναμη του ΚΚΕ είναι ήδη στα χέρια των εργαζομένων, για να αξιοποιηθεί και να έχει αποτελέσματα ο αγώνας για να μη μαραζώσει η περιοχή γύρω από τη ΛΑΡΚΟ. Καλή αντάμωση και καλούς αγώνες».

Πρωτιές σε Εύβοια και Στερεά

Μήνυμα αισιοδοξίας και παρακαταθήκης αποτελούν τα αποτελέσματα σε μια σειρά περιοχές όπου το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκαν μικροί και μεγάλοι αγώνες, με τους κομμουνιστές να βρίσκονται στην πρωτοπορία, και οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής έδωσαν ακόμα περισσότερη δύναμη στο ΚΚΕ, αναδεικνύοντας το πρώτη δύναμη σε αρκετά χωριά της Εύβοιας και της υπόλοιπης Στερεάς

Στην πολύπαθη βόρεια Εύβοια, εκεί όπου γεννήθηκε το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» και το ΚΚΕ μπήκε μπροστά στον μεγάλο αγώνα για να μπορέσει ο λαός της περιοχής να ζήσει στον τόπο του, οι ρετσινάδες, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής ανέδειξαν το ΚΚΕ πρώτη δύναμη για μια ακόμα φορά σε αρκετά χωριά της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη σε Κήρινθο, Σπαθάρι, Μετόχι, Κεράμεια, Τσαπουρνιά, Τρούπι, Σκεπαστή, Κοκκινομηλιά, Παπάδες, Γιάλτρα. Σε αρκετά ακόμα χωριά της βόρειας Εύβοιας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη, ενώ συνολικότερα στον δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας κατέγραψε ποσοστό πάνω από 15%.

Πρωτιά για το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ καταγράφηκε επίσης στη Μακρυμάλλη του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, όπου στην Ατταλη του ίδιου δήμου αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη. Πρώτη δύναμη είναι επίσης στους Κήπους και στον Αγιο Βλάση του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, και δεύτερη δύναμη στο Μαρμάρι του δήμου Καρύστου.

Επιπλέον, στη Βοιωτία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο Σωληνάρι του δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων και στο χωριό Ρωμέικο του δήμου Λεβαδέων, ενώ στις Θεσπιές δεύτερη δύναμη, μόλις 2 ψήφους πίσω από τη ΝΔ. Ακόμα, είναι πρώτη δύναμη στην Τραγάνα Φθιώτιδας.

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι και τα αποτελέσματα του ΚΚΕ στους δήμους Λεβαδέων και Θήβας, με ποσοστά πάνω από 12%, στην πόλη της Αμφισσας 12,14%, στον δήμο Μακρακώμης της δυτικής Φθιώτιδας επίσης πάνω από 10%, ενώ και στην ορεινή Ευρυτανία τα ποσοστά του Κόμματος κρατήθηκαν στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα, που αποτελεί επιστέγασμα της δράσης και των αγώνων που έχει δώσει το ΚΚΕ μαζί με τους εργαζόμενους και τον λαό σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, όπως στη ΛΑΡΚΟ, στη βόρεια Εύβοια, στους αγρότες, στα εργοστάσια και στους άλλους χώρους δουλειάς, και παράλληλα παρακαταθήκη για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για ακόμα πιο δυνατούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ