Δευτέρα 10 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η μεγάλη άνοδος του ΚΚΕ παρακαταθήκη για τα δύσκολα που φέρνει η επόμενη μέρα

Τύρναβος
Τύρναβος
Μήνυμα αισιοδοξίας και παρακαταθήκης για την επόμενη μέρα των λαϊκών αγώνων, ενάντια στα χειρότερα που ετοιμάζονται για τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, έστειλε η μεγάλη άνοδος των ποσοστών του ΚΚΕ και στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, μέχρι αργά χτες το βράδυ στην περιοχή της Θεσσαλίας το ΚΚΕ έφτανε το 10,83%, με δεκάδες πρωτιές σε Δημοτικές Ενότητες της περιοχής.

Τα δεκάδες χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια που έπεσαν και βγήκαν από τις κάλπες, πολλά απ' αυτά για πρώτη φορά, επιβεβαιώνουν ότι οι δεσμοί που διαμορφώθηκαν με τον λαό της περιοχής στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, κόντρα στην πολιτική που συνθλίβει τη ζωή του, όχι μόνο συγκυριακοί δεν είναι αλλά έχουν ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο, ενώ είναι πολλοί παραπάνω αυτοί που βλέπουν στο ΚΚΕ τη δύναμη εκείνη που μπορεί να υπερασπιστεί ουσιαστικά τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το αποτέλεσμα στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρισας, όπου έφτασε το 12,5% στον δήμο Λάρισας (10,7%), που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας του νομού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψήφοι και τα ποσοστά που καταγράφονται είναι ακόμα πιο αυξημένα στις γειτονιές και στα εκλογικά διαμερίσματα που δοκιμάστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη από τις πλημμύρες, αλλά και ανέδειξαν ξανά το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό», καθώς συγκροτήθηκαν και αναπτύσσουν μέχρι και σήμερα αξιόλογη δράση επιτροπές πλημμυροπαθών και άλλοι μαζικοί φορείς με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Ενδεικτικά, το Κόμμα καταλαμβάνει τη 2η θέση σε Φαλάνη και Γιάννουλη, με ποσοστά 16,33% και 13,87% αντίστοιχα, ενώ καταλαμβάνει την 3η θέση σε 4 εκλογικά διαμερίσματα μέσα στην πόλη της Λάρισας.

Λάρισα
Λάρισα
Παρόμοια υψηλά ποσοστά καταγράφει το Κόμμα και σε άλλα πλημμυρόπληκτα χωριά και συνοικίες της περιοχής, όπως το Κεραμίδι και το Ζάρκο Τρικάλων, όπου το Κόμμα είναι 1ο με 28,57% και 23,75% αντίστοιχα. Και στο χωριό της Φαρκαδόνας το Κόμμα βρίσκεται στη 2η θέση με 16,57%.

Καρπός των αγώνων των βιοπαλαιστών αγροτών ενάντια στις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ, που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τους οδηγούν στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα, αλλά και των δεσμών που έχει χτίσει μαζί τους το ΚΚΕ, είναι τα υψηλά ποσοστά που καταγράφει το Κόμμα σε πόλεις και χωριά του Θεσσαλικού Κάμπου.

Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα στους δήμους Αγιάς και Τυρνάβου του νομού Λάρισας, όπου το ΚΚΕ βρίσκεται στη 2η θέση (πίσω από τη ΝΔ), με ποσοστά 18,66% και 20,25% αντίστοιχα. Ακόμα καλύτερα είναι τα ποσοστά σε κωμοπόλεις και χωριά αυτών των δήμων όπου το Κόμμα έχει οργανωμένες δυνάμεις και όπου υπάρχουν και λειτουργούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι. Ενδεικτικά, το ΚΚΕ είναι 1ο κόμμα σε 8 χωριά του δήμου Αγιάς, όπου οι αγρότες έβγαλαν χτες τα τρακτέρ τους στους δρόμους, ενώ στις μεγαλύτερες πόλεις του δήμου Τυρνάβου (Τύρναβος - Αμπελώνας) το Κόμμα κατέκτησε την 1η θέση, με ποσοστά 22,14% και 22,99% αντίστοιχα. Υψηλά ποσοστά καταγράφονται και σε χωριά των δήμων Κιλελέρ, Ελασσόνας όπου στη Τσαριτσάνη είναι πρώτο κόμμα και Τεμπών.

Αντίστοιχα, το ΚΚΕ καταγράφει υψηλά ποσοστά σε πόλεις και χωριά των νομών Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων: 13,6% στη Δημοτική Ενότητα Παλαμά, 12,43% στον δήμο Φαρκαδόνας, 10,54% στον δήμο Σοφάδων.

Ξεχωρίζουν τα χωριά Σέκλιζα, Μητρόπολη και Γραμματικό Καρδίτσας, και τα χωριά Αρδάνι και Κρηνίτσα του δήμου Τρικκαίων, όπου το Κόμμα βρίσκεται στην 1η θέση.

Αντίστοιχα υψηλά ποσοστά καταγράφονται μέσα στα αστικά κέντρα, όπου συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας. Ενδεικτικά, στον δήμο Καρδίτσας το ΚΚΕ συγκεντρώνει 13,7%, στον δήμο Τρικκαίων 12,05%, στον δήμο Βόλου 9,09%. Στη συνοικία της Νέας Ιωνίας Βόλου το Κόμμα παίρνει 13%.

Ιδιαίτερα θετικό είναι το αποτέλεσμα και στον δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου, όπου στην κωμόπολη της Ζαγοράς το ΚΚΕ βρίσκεται στη 2η θέση, φτάνοντας στο 22,08%. Ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά στον δήμο Σκοπέλου, όπου το ΚΚΕ είναι 1ο κόμμα με 32,26% στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σκοπέλου και με 22,47% συνολικά στον δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ