Τρίτη 11 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΥΕΜΕΝΗ
Κατάρριψη ισραηλινού drone από τη Χεζμπολάχ

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, με εκπρόσωπο της σιιτικής οργάνωσης να ανακοινώνει χτες πως μαχητές της οργάνωσης κατέρριψαν ισραηλινό αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Hermes-900 της ισραηλινής πολεμικής βιομηχανίας Elbit Systems, με αποτέλεσμα τη συντριβή του στο Ριχάν του Νοτίου Λιβάνου.

Εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ ανέφερε πως το αεροσκάφος, αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, καταρρίφθηκε με πύραυλο εδάφους - αέρος και είναι η πέμπτη φορά που η οργάνωση καταρρίπτει ισραηλινό drone τέτοιου τύπου, από την έναρξη των εχθροπραξιών στις 8 Οκτώβρη.

Σύμφωνα με το λιβανέζικο δίκτυο «al Mayadeen» στην Υεμένη, οι Χούθι ανακοίνωσαν χτες βράδυ κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν πως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ προσπάθησαν να σκοτώσουν «μέλη δικτύου κατασκόπων στην Υεμένη» προτού τους συλλάβουν, από τον φόβο να μην ανοίξουν στόματα και διαρρεύσουν «ευαίσθητες πληροφορίες».

Επίσης, οι Χούθι ανακοίνωσαν πως την Κυριακή έβαλαν στο στόχαστρο δύο πλοία με προορισμό ισραηλινά λιμάνια ενώ έπλεαν ανοικτά του Κόλπου του Αντεν. Το πρώτο πλοίο ήταν το «Norderney» με σημαία Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και το δεύτερο πλοίο λέγεται «Tavvishi» και έχει σημαία Λιβερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ