Τετάρτη 12 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
26ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Σταθερά στα ψηλά η Κατερίνα Στεφανίδη

Συνέχεια στη συλλογή μεταλλίων την τελευταία δεκαετία έδωσε η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, με την «ασημένια» επιτυχία της στη Ρώμη | Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ

Συνεπής στο ραντεβού της με το βάθρο και τα μετάλλια σε μία ακόμα διεθνή διοργάνωση την τελευταία δεκαετία αποδείχθηκε και στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με καλύτερο άλμα στα 4,73 μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ, που ήταν το δεύτερο για την ελληνική αποστολή στη Ρώμη, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος. Παράλληλα, η Στεφανίδη έφτασε τα 5 μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχοντας πλέον στην κατοχή της 2 χρυσά και 3 ασημένια.

Στη Ρώμη η πρωταθλήτρια του επί κοντώ συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της σε διεθνείς διοργανώσεις την τελευταία δεκαετία, φτάνοντας τα 12 μετάλλια συνολικά, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Στη συλλογή της συμπεριλαμβάνονται ακόμα 2 μετάλλια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (1 χρυσό και 1 χάλκινο), 2 χάλκινα σε Παγκόσμιο κλειστού και 1 χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό κλειστού.

Η Κατερίνα Στεφανίδη εξακολουθεί να είναι η κάτοχος του ρεκόρ της διοργάνωσης, με 4,85 μ. από το 2018, ενώ με 4,55 μ. κατέχει και το άτυπο ρεκόρ της καλύτερης επίδοσης που έδωσε πρόκριση σε προκριματικό. Επίσης, το ατομικό της και πανελλήνιο ρεκόρ 4,91 μ. είναι η τρίτη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη.

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ


Eurokinissi Sports

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει «θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στη Ρώμη. Είναι το πέμπτο μετάλλιο στη διοργάνωση και με άλμα 4,73 μ. σημείωσε την καλύτερη φετινή της επίδοση. Καλή συνέχεια με υγεία για τις επόμενες διοργανώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ