Πέμπτη 13 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ανησυχία προκάλεσε πυρκαγιά στις Βαρρές

Ανησυχία προκάλεσε η πυρκαγιά που προκλήθηκε λίγο πριν τις 3 το απόγευμα χθες και στις Βαρρές Ζακύνθου. Η φωτιά σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή και έκαψε ελιές και άλλες καλλιέργειες που βρίσκονταν κοντά σε σπίτια.

Λόγω της φοράς των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δημιουργήθηκαν μεγάλοι κίνδυνοι εξάπλωσης της πυρκαγιάς, καθώς ξεκίνησε στους πρόποδες του λόφου της Μπόχαλης και του κάστρου, που είναι πευκόφυτος, με μεγάλα δέντρα.

Για την κατάσβεσή της συνέδραμαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 2 αεροσκάφη, καθώς και υδροφόρες.

Φωτιές σε Μεσσηνία και Ρόδο

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, που ευτυχώς περιορίστηκε γρήγορα, σημειώθηκε χθες το πρωί και στην περιοχή Πλάτη Μεσσηνίας. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Το ίδιο 24ωρο ήταν σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή του χωριού Ψίνθος, σε δασική έκταση. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ήταν σε απόσταση 3 με 4 χλμ. από τα πρώτα σπίτια του χωριού και η εστία της βρισκόταν κοντά στην περιοχή Ιαματικό.

Στο σημείο είχαν σπεύσει πυροσβέστες και εθελοντές για να προλάβουν την επέκταση της πυρκαγιάς, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνέτρεχαν και πτητικά μέσα. Τελικά η φωτιά ελέγχθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ