Πέμπτη 13 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Με δύσκολα θέματα και διαμαρτυρίες έπεσε η «αυλαία»

Eurokinissi

Ολοκληρώθηκαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις για τη μεγάλη κατηγορία των υποψηφίων από τα ΓΕΛ. Ακολουθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, οι οποίες θα διεξαχθούν από 18 έως 28 Ιούνη.

Σχετικά πάντως με τα μαθήματα όπου εξετάστηκαν οι υποψήφιοι χθες, εκφράζεται έντονος προβληματισμός για τα θέματα στη Φυσική και στην Ιστορία. Συγκεκριμένα, η Ενωση Ελλήνων Φυσικών αναφέρει ότι «αισθανθήκαμε έκπληξη και απογοήτευση» για τα θέματα της Φυσικής, χαρακτηρίζοντας κάποια από αυτά «υπερπαραγωγές», που «τρομοκρατούν τα παιδιά, τα απομακρύνουν από το γνωστικό αντικείμενο και απέχουν πολύ από τις οδηγίες διδασκαλίας του μαθήματος». Προσθέτει δε ότι «η έκταση των θεμάτων είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, ειδικά σήμερα που υπάρχει και κλιματολογική επιβάρυνση. Ετσι, ο διαθέσιμος χρόνος δεν ήταν επαρκής».

«Πολλά και δύσκολα θέματα, γεμάτα ανούσιες και αχρείαστες παγίδες, τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών» χαρακτήρισε από την πλευρά της τα θέματα της Φυσικής η Ομοσπονδία των Φροντιστών (ΟΕΦΕ), προσθέτοντας ότι η επίλυσή τους ξεπερνούσε κατά πολύ τις τρεις ώρες. Ακόμα, σχολιάζοντας τα θέματα στην Ιστορία η ΟΕΦΕ σημειώνει πως «αναμένεται να δυσκολέψουν ακόμα και τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους» και προσθέτει ότι «το φετινό διαγώνισμα της Ιστορίας ήταν το πιο απαιτητικό των τελευταίων ετών, απαιτούσε μακροσκελείς απαντήσεις και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις».

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και για τη Βιολογία, όπου εξετάστηκαν στις 4 Ιούνη οι υποψήφιοι των Σπουδών Υγείας. Οπως εξηγούν βαθμολογητές του μαθήματος, το Θέμα Δ1 είχε δύο διαφορετικές απαντήσεις, επιστημονικά ορθές, οι οποίες εφόσον τεκμηριωθούν κατάλληλα από τους υποψηφίους θα πρέπει να είναι αποδεκτές, σύμφωνα άλλωστε και με την 4η οδηγία που δίνεται στους εξεταζόμενους. Ωστόσο η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) έστειλε συμπληρωματική οδηγία στα βαθμολογικά κέντρα, επιμένοντας πεισματικά στη μία μόνο απάντηση, χωρίς να δικαιολογεί την απόφασή της. Αυτή η απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική απόφαση αφαιρεί 4 μονάδες από τους υποψηφίους που έδωσαν την άλλη, εξίσου ορθή απάντηση, καταδικάζοντας πολλούς απ' αυτούς να μείνουν εκτός σχολών της επιλογής τους. Γι' αυτό και οι βαθμολογητές ζητούν άμεσα να πάρει θέση το υπουργείο και να γίνουν δεκτές και οι δύο απαντήσεις, και σε όσα γραπτά έχουν βαθμολογηθεί να γίνει επανεξέταση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν παραβίαση του αδιάβλητου των εξετάσεων(2007-07-06 00:00:00.0)
Διογκώνονται οι αντιδράσεις για τη φυσική(2005-06-11 00:00:00.0)
Με προβλήματα στη Φυσική κατεύθυνσης(2003-05-28 00:00:00.0)
Τελειώνουν σήμερα οι δέσμες και τα ΤΕΛ(1998-06-27 00:00:00.0)
Οδηγίες στους βαθμολογητές για τη Φυσική(1998-06-24 00:00:00.0)
Αυλαία σήμερα σε τρεις δέσμες(1996-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ