Πέμπτη 13 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΟΡΓΟΣ
Αγνοείται και άλλος τουρίστας - πεζοπόρος

Αλλος ένας τουρίστας που θέλησε να κάνει μια πεζοπορική διαδρομή στην Αμοργό (τουλάχιστον 4 ωρών) σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών αγνοείται από το μεσημέρι της Τρίτης 11 Ιούνη. Πρόσφατο είναι το περιστατικό της Σύμης, όπου ο γιατρός, παρουσιαστής του BBC Μ. Μόσλεϊ έχασε τη ζωή του επίσης σε πεζοπορική διαδρομή σε συνθήκες καύσωνα. Αγνοείται δε από την Κυριακή και άλλος Ολλανδός τουρίστας, 74 χρόνων, στη Σάμο.

Στην Αμοργό αγνοούμενος είναι ο 59χρονος Αμερικανός Ερικ Κάλιμπετ, που ξεκίνησε πεζοπορία μόνος του το πρωί της Τρίτης από την Αιγιάλη και μετά από ώρες που δεν επέστρεφε στο σπίτι, ο φίλος που τον φιλοξενούσε ενημέρωσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ακολούθησε τη διαδρομή σε πολύ ξερό τοπίο από την περιοχή του Ασφοντυλίτη με κατεύθυνση προς τα Κατάπολα, που παρόλο που δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία υψομετρικά, σε συνθήκες καύσωνα η καταπόνηση του οργανισμού σε ξερό μονοπάτι είναι πολύ μεγάλη. Επίσης, σημειώνεται ότι ο 59χρονος είχε δύο κινητά τηλέφωνα μαζί του, των οποίων τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να εντοπίσουν το στίγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ