Πέμπτη 13 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εκδηλώσεις σε Φλώρινα και Κρήτη

Το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με σύνθημα «Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο, το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός», ξεκινάει το ταξίδι του στη Δυτική Μακεδονία από την πόλη της Φλώρινας, αύριο, Παρασκευή.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8 μ.μ., στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Χαιρετισμό από την Ανδρονίκη Σουλτανιά, Γραμματέα της ΤΟ Φλώρινας της ΚΝΕ και μέλος του ΣΠ Δυτικής Μακεδονίας της Οργάνωσης. Ομιλία από τον Ανδρέα Κοράκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Αντιπολεμικό δρώμενο από τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ. Μεγάλη συναυλία με την Νεφέλη Φασούλη. Παραδοσιακό γλέντι με χάλκινα από το τοπικό συγκρότημα «Μουσικόραμα».

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν: Εκθεση επιμελημένη από φοιτητές και φοιτήτριες των παιδαγωγικών σχολών με τίτλο «Κομμουνιστές εκπαιδευτικοί: Αρχιτέκτονες της ελπίδας», γωνιά του «κόκκινου Αερόστατου», έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Στην Κρήτη

Τα Τομεακά Συμβούλια Χανίων και Σπουδάζουσας Χανίων της ΚΝΕ καλούν τον λαό και τη νεολαία της πόλης στη μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη, που διοργανώνουν την Παρασκευή 21 Ιούνη στον Προμαχώνα San Salvatore (παλιό «Ξενία»). Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Πανεπιστημίων, Μαθητών και Εργαζομένων της ΚΝΕ στο Ηράκλειο, που διοργανώνουν μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη, το Σάββατο 22 Ιούνη, στις 20.30, στο δυτικό πάρκινγκ του Παγκρήτιου Σταδίου Ηρακλείου. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι συναυλίες σε Ηράκλειο και Χανιά εγκαινιάζουν τις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις δυο πόλεις της Κρήτης που θα κορυφωθούν τον Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ