Πέμπτη 13 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΥΕΜΕΝΗ
Με μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες απαντά η Χεζμπολάχ στη δολοφονία διοικητή της

Καθημερινή επιδείνωση παρουσιάζουν οι συγκρούσεις στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου. Χτες, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι σκότωσε την Τρίτη σημαντικό στέλεχος της Χεζμπολάχ, τον διοικητή Τάλιμπ Σάμι Αμπντάλα, που ήταν υπεύθυνος (κατά το Ισραήλ) για «τις επιθέσεις σε Ισραηλινούς πολίτες εδώ και μερικά χρόνια». Η Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, απάντησε χτες το πρωί με μπαράζ 170 - 200 ρουκετών σε περιοχές του βόρειου Ισραήλ, με αποτέλεσμα νέες μεγάλες πυρκαγιές. Ο Χασίμ Σαφιντίν, στέλεχος της Χεζμπολάχ, δήλωσε χτες, σύμφωνα με το «Al Jazeera», ότι η οργάνωση θα αυξήσει την ένταση, τη δύναμη και την ποσότητα των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του διοικητή Αμπντάλα.

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έγιναν και στις πόλεις Μάρκαμπα, Ονταϊσίχ και Ντέιρ Σιριάν στον Νότιο Λίβανο, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 4 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα τρία.

Νεκρός ναυτεργάτης από επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο

Στο μεταξύ, ένας ναυτεργάτης (Γ' μηχανικός) σκοτώθηκε από την επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο, που διερχόταν από την Ερυθρά με προορισμό την Ινδία. Οι επιθέσεις προκάλεσαν εισροή υδάτων στον χώρο της μηχανής, νοτιοδυτικά από το λιμάνι Αλ Χουντάιντα της Υεμένης. Το πλοίο δέχθηκε πλήγματα από αέρα και θάλασσα, χωρίς να διευκρινίζεται αν χτυπήθηκε από drone ή πύραυλο. Στο πλήρωμα δεν υπήρχε κανένας Ελληνας ναυτεργάτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ