Παρασκευή 14 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Πιεστικά διεκδικούν απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα για τις υποδομές των σχολείων

Κινητοποίηση έκαναν την Τετάρτη στο δημαρχείο, όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο

Σε κινητοποίηση στο δημαρχείο της Αθήνας προχώρησαν προχτές οι Ενώσεις Γονέων του δήμου Αθηναίων, απαιτώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της σχολικής στέγης και της καλοκαιρινής απασχόλησης των παιδιών.

Οι γονείς τονίζουν πως παρότι έχουν έγκαιρα γνωστοποιήσει στη νέα δημοτική αρχή τη δραματική κατάσταση και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις ασυντήρητες και παλιές κτιριακές υποδομές, δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση ούτε σχεδιασμός για το πώς θα προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες.

Εκφράζουν φόβους ότι ενώ η καλοκαιρινή περίοδος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών των σχολείων, η έλλειψη προγραμματισμού θα οδηγήσει στο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη με ακόμη χειρότερους όρους.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η δημοτική αρχή με fast track διαδικασίες προχωρά τη Διπλή Ανάπλαση, βρίσκει κονδύλια, αναδιαμορφώνει ακόμα και τον προϋπολογισμό του δήμου για να προχωρήσουν τα έργα και να αποκτήσει μία ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία γήπεδο.

Οι γονείς απαιτούν επίσης μέτρα για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, διαμαρτυρόμενοι για τις περιορισμένες θέσεις στα summer camps, που αποκλείουν τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους μαθητές με ειδικές ανάγκες ενώ οι θέσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε ένα ελάχιστο ποσοστό μαθητών.

Οι Ενώσεις Γονέων απαιτούν να διενεργηθεί εμπεριστατωμένος επιστημονικός αντισεισμικός και αντιπυρικός έλεγχος από αρμόδια κλιμάκια και να χορηγηθούν αντίστοιχα πιστοποιητικά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανέγερση και συντήρηση των σχολικών κτιρίων, αύξηση της χρηματοδότησης και, τέλος, επέκταση των προγραμμάτων καλοκαιρινών δραστηριοτήτων, προβλέποντας και τις ανάγκες σίτισης για τις ώρες αυτές, με την αξιοποίηση όλων των δημοτικών αθλητικών κέντρων αλλά και των υποδομών των σχολείων.

Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τοποθετούμενος έθεσε στη δημοτική αρχή το ερώτημα: «Πότε θα γίνουν οι εργολαβίες που έχουν αποφασιστεί και πότε θα εκταμιευτούν τα ποσά τα οποία είπατε από την αρχή Φλεβάρη ότι θα εκταμιευθούν και θα πάνε εκεί;».

Πρόσθεσε ότι οι Αθηναίοι έχουμε βαρεθεί να ακούμε κάθε βδομάδα «προχωράνε τα έργα στον Βοτανικό», «προχωράει η απορρύπανση», εκείνο, το άλλο... αλλά για τα σχολεία δεν υπάρχουν απαντήσεις. «Ερχονται δεκάδες μηνύματα από σχολεία και Ενώσεις που ζητάνε συγκεκριμένα πράγματα. Εμείς λέμε να απαντήσετε. Ενημερώστε μας τι έργα γίνονται στα σχολεία της Αθήνας πάνω σε προβλήματα που εντοπίζουν», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε ότι ήδη ο δήμος αποφάσισε τη διάθεση 3,7 εκατ. ευρώ για τον τριετή στολισμό της πόλης... «Είναι πολλά τα λεφτά», είπε, τονίζοντας ότι «αυτή η πόλη έχει άλλες προτεραιότητες, άλλες ανάγκες».

Από την πλευρά του δημάρχου, Χ. Δούκα, η απάντηση ήταν ότι το πρόβλημα είναι τα λεφτά. «Εχουμε κάνει προσπάθειες και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με άλλους φορείς. Μόλις έχουμε τελικό αποτέλεσμα, με νούμερο, που θα μπορούμε να σηκώσουμε μία χρηματοδότηση, θα έρθουμε να σας πούμε με ποια προτεραιοποίηση γίνεται», είπε για τα σχολεία, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι μπορεί να χαθεί το διάστημα του καλοκαιριού για τις αναγκαίες συντηρήσεις, αφού οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής έχουν ήδη διαρκέσει μήνες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόφαση συγχώνευσης με αντιδράσεις(2016-06-25 00:00:00.0)
Χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται(2015-02-06 00:00:00.0)
«Θέλουμε σχολεία, όχι άλλη κοροϊδία»(2008-09-16 00:00:00.0)
Θέλουν σχολείο, τους χτίζουν πολυκατοικία(2005-02-01 00:00:00.0)
«Θέλουμε σχολείο και όχι σούπερ - μάρκετ»...(2004-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ