Πέμπτη 6 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
67ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
«Θέλουμε σχολείο και όχι σούπερ - μάρκετ»...

Από τη χτεσινή κινητοποίηση μαθητών, καθηγητών και γονιών του 67ου Ενιαίου Λυκείου Αθηνών
Από τη χτεσινή κινητοποίηση μαθητών, καθηγητών και γονιών του 67ου Ενιαίου Λυκείου Αθηνών
Με κυρίαρχα τα συνθήματα «θέλουμε σχολείο και όχι σούπερ - μάρκετ» και «δε θα περάσει», μαθητές, καθηγητές και γονείς του 67ου Ενιαίου Λυκείου Αθηνών διαδήλωσαν χτες το πρωί στο οικόπεδο της οδού Λιοσίων 132 και Αγ. Μελετίου και τους γύρω δρόμους. Το οικόπεδο είναι χαρακτηρισμένο ως σχολική στέγη από το Δήμο Αθηναίων. Ωστόσο, η πολυεθνική εταιρία σούπερ μάρκετ «LIDL» έχει βγάλει άδεια δόμησης (σ.σ.: Από την πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων!) και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς τα έργα κατασκευής της επιχείρησης (έχουν ήδη «πέσει» τα πρώτα μπετά).

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα σημειώνει για το θέμα η Α' ΕΛΜΕ Αθήνας, με ανακοίνωσή της, όπου, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση αναγκαστική απαλλοτρίωση που γίνεται πλέον εφικτή με την κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών. Διεκδικούμε οι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι στην πόλη να καλύπτουν αποκλειστικά τις κοινωνικές ανάγκες για πράσινο, σχολεία, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα και την κερδοσκοπία».

Στην κινητοποίηση, μαζική ήταν η παρουσία των μαθητών, οι οποίοι διεκδικούν σχολική στέγη. Με πανό όπως «Το οικόπεδο είναι για το 67ο Λύκειο - Μόρφωση σχολεία, όχι υπερκέρδη», διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην κατασκευή του σούπερ - μάρκετ.

Να υπενθυμίσουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, είχε συζητήσει το θέμα (στις 9 Φλεβάρη) μετά από απαίτηση των κατοίκων, αλλά και πρόταση της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και ομόφωνα είχε καταλήξει πως το οικόπεδο είναι χώρος σχολείου. Ωστόσο, η επανέναρξη των εργασιών - καταγγέλλουν γονείς και καθηγητές - κατέστη δυνατή, εξαιτίας της παράλειψης της δημοτικής αρχής να διεκπεραιώσει τα τυπικά έγγραφα για την ανάκληση της οικοδομικής άδειας ενάμιση μήνα μετά τη σχετική απόφαση. Φυσικά, η διοίκηση, έχει αρνηθεί τα παραπάνω και δηλώνει πως η ευθύνη είναι του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και της Νομαρχίας Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ