Πέμπτη 6 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιτροπή για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων - πορνεία

Τη σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης, Εξωτερικών, Οικονομίας, Παιδείας και Υγείας που στόχο θα έχει την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και οργάνων, την πορνεία, την εκμετάλλευση των παιδιών των φαναριών κλπ. ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι απέστειλε το φάκελο για τις ενέργειες της «Θέμις Κατασκευαστική» στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό και του ζήτησε να προχωρήσει άμεσα στην εισαγγελική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες που περιέχει ο αποσταλείς φάκελος, αλλά και γενικότερα για τη δραστηριότητα και τη διαχείριση της εν λόγω εταιρίας, η οποία ιδρύθηκε επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου και λειτούργησε επί υπουργίας του Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να αρχίσει αμέσως έρευνα στο πλαίσιο της δικής του αρμοδιότητας προκειμένου να αποδοθούν και τυχόν διοικητικές ευθύνες, ενώ ζήτησε να γίνει έρευνα ως προς τη διαχείριση της «Θέμις Κατασκευαστική» από ορκωτούς λογιστές.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι συγκρότησε νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης. Ο Αν. Παπαληγούρας ανέφερε ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο βρήκε «άταχτο» - όπως το χαρακτήρισε - χρέος προς ΔΕΚΟ και ιδιώτες. Για παράδειγμα, οι οφειλές προς τη ΔΕΗ ανέρχονται στα 3,15 εκατ. ευρώ και προς τον ΟΤΕ στα 3.100 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ