Πέμπτη 6 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις για τους «200» της Καισαριανής

Εξήντα χρόνια από τη στυγερή εκτέλεση των κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο - Αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο

Ο Δήμος της Καισαριανής, με αφορμή τα 60 χρόνια από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και τη μακρόχρονη διεκδίκηση για απόδοση του ιστορικού, μνημειακού χώρου στο λαό και στην ιστορία του, οργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις (7-9/5) που περιλαμβάνουν: Ονοματοδότηση δρόμου σε οδό «Ναπολέοντα Σουκατζίδη» (7/5, 12 μ.). Οργάνωση αγώνα δρόμου στη μνήμη του Σουκατζίδη (8/5, 5.30 μ.μ.) και υποδοχή λαμπαδηδρόμων από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου στο Σκοπευτήριο (8 μ.μ.). Πορεία από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου προς το Σκοπευτήριο και κατάθεση στεφανιών (9/5, 10 π.μ.).

Την Παρασκευή (7/5), θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Καισαριανής (8.30 μ.μ.) και μια εκδήλωση - αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, με αφορμή το βιβλίο της Ιρλανδής μεταφράστριας του ποιητή της Ρωμιοσύνης, Αμι Μιμς - Σιλβηρίδη, με τίτλο «Ο Ρίτσος του εικονοστασίου».

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει: Ηχητικό ντοκουμέντο με τη φωνή του ποιητή. Προβολή βιντεοταινίας «Το τελευταίο καλοκαίρι του Γιάννη Ρίτσου» και από τον Αϊ - Στράτη. Μικρή εισαγωγή από την Αμι Μιμς στο «Εικονοστάσι» του Γ. Ρίτσου. Ομιλία της Φαίδρας Ζαμπαθά - Παγουλάτου για το βιβλίο της Α. Μιμς. Ανάγνωση χαρακτηριστικών αποσπασμάτων του βιβλίου από τον Κώστα Καζάκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ