Πέμπτη 6 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν καταστροφές

Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ σάρωσαν χτες ολόκληρη την Πελοπόννησο κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, με αποτέλεσμα να σημειωθούν αρκετές ζημιές, κυρίως στη Μεσσηνία και λιγότερο στην Αχαΐα.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν τη Μεσσηνία είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσει ο κεντρικός λιμενοβραχίονας της Καλαμάτας και τα νερά της θάλασσας να πλημμυρίσουν τον παραλιακό δρόμο, να βυθιστούν πολλά αλιευτικά σκάφη των ψαράδων της περιοχής, καθώς και στο αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθόπολης. Τα ορμητικά νερά κατέστρεψαν ολοσχερώς τις κατασκευές των καταστημάτων κατά μήκος της παραλιακής, καθώς και στον Ανατολικό Μώλο αλλά και στη Μικρή Μαντίνεια. Επίσης, ξεριζώθηκαν δέντρα στο Αρχοντικό, την Παλιοχώρα, το Ακρογιάλι, τις Κιτριές.

Στην Τριφυλία, οι ζημιές έγιναν στις πρώιμες καλλιέργειες καρπουζιών και σε αμπέλια που καταστράφηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Μικρές ζημιές, κυρίως από πτώσεις δέντρων πάνω σε αυτοκίνητα, σημειώθηκαν και στην Πάτρα, ενώ κολόνα της ΔΕΗ έπεσε στην περιοχή του Γλαύκου με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγες ώρες η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ