Σάββατο 15 Ιούνη 2024 - Κυριακή 16 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαίτηση για διαλεύκανση της τραγωδίας και καταδίκη των πραγματικών υπευθύνων της

Εκδήλωση μνήμης και απαίτησης, να μην ξεχαστεί τίποτα από το πολύνεκρο ναυάγιο πέρυσι ανοιχτά της Πύλου, πραγματοποίησε η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι της Καλαμάτας. Απαιτήθηκε να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, να διαλευκανθούν πλήρως όλα όσα συνέβησαν εκείνη την τραγική μέρα. Επίσης, η ΤΕ κάλεσε να δυναμώσει η πάλη απέναντι στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς, να πληρώσουν η ΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, αλλά και τα κόμματα των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. που υποστηρίζουν και τους αντιμεταναστευτικούς σχεδιασμούς της ΕΕ, καθώς και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της λυκοσυμμαχίας και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που ευθύνονται για μια σειρά πολέμους, την εξαθλίωση και τη μετανάστευση λαών όπου Γης, μετατρέποντας και τη Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο. Κάλεσαν επίσης σε διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων όλων των ξεριζωμένων, με κατάργηση και του νομικού πλαισίου καταστολής σε βάρος τους.

Παρουσία εργατικού - λαϊκού κόσμου, χαιρετισμό απηύθυνε η Κατερίνα Αγγελακοπούλου, μέλος του ΤΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ, ενώ στη συνέχεια ποίημα απήγγειλε ο Αντώνης Κατσάς, δικηγόρος, πρόεδρος της «Θεατρικής Διαδρομής Καλαμάτας». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θοδωρής Μπολέτης, Γραμματέας της ΤΕ, που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα γεγονότα που σημειώθηκαν πριν έναν χρόνο: «Εναν χρόνο μετά ΕΕ και κυβερνήσεις κλιμακώνουν την εγκληματική πολιτική τους. Από τη μία, κλιμακώνουν τις πολεμικές συγκρούσεις για τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών. Από την άλλη, με το νέο Σύμφωνο - έκτρωμα προχωράνε στον ενταφιασμό της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες, κλιμακώνοντας τις επαναπροωθήσεις, εγκλωβισμού στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κ.τ.λ. Υπόλογοι είναι και τα υπόλοιπα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.) της ΕΕ, που έχουν συνδιαμορφώσει το αντιμεταναστευτικό πλαίσιο της ΕΕ. Να θυμηθούμε ότι με αφορμή το έγκλημα της Πύλου, εκείνες τις μέρες ξεκίνησε ένας αποπροσανατολιστικός καβγάς ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για το επιχειρησιακό κομμάτι της υπόθεσης. Γιατί τελικά ήθελαν να κρύψουν την ουσιαστική συμφωνία τους στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ (Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, Δουβλίνο 2 κ.λπ. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ έφερε την Frontex στο Αιγαίο και έφτιαξε τα Νταχάου της Μόριας. Η δε ΝΔ πανηγυρίζει για τους φράκτες στον Εβρο και τα pushbacks. ΕΕ, κυβέρνηση της ΝΔ και Frontex είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας που οδηγεί τους ξεριζωμένους στον πάτο της θάλασσας, με την πολιτική της καταστολής και το ανοιγοκλείσιμο της κάνουλας των μεταναστευτικών ροών, ανάλογα με το πόσους και ποιους έχει ανάγκη κάθε φορά το κεφάλαιο. Το έγκλημα στην Πύλο δεν θα ξεχαστεί, γιατί αυτό επιβάλλει το δίκαιο αίσθημα της οργής του λαού που διαδήλωσε μαζικά τις μέρες του πολύνεκρου ναυαγίου και την ημέρα του δικαστηρίου». Ακολούθησε συμβολική κατάθεση στεφάνων στα νερά του λιμανιού της πόλης και ενός λεπτού σιγή.

Νωρίτερα την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε και περιοδεία στην Πύλο, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο από κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θάνο Ραδιώτη, μέλος της ΤΕ και δημοτικό σύμβουλο Πύλου - Νέστορος. Στη συζήτηση με κατοίκους και καταστηματάρχες αναδείχτηκαν οι πολιτικές ευθύνες ΕΕ, κυβερνήσεων, Frontex, που με την αντιμεταναστευτική τους πολιτική έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε θάλασσα νεκρών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΕ, Frontex, κυβέρνηση καταστέλλουν πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα (2024-03-20 00:00:00.0)
Οι κυβερνήσεις Ελλάδας - Τουρκίας υπό την αιγίδα της ΕΕ απεργάζονται πιο αντιδραστική εκδοχή της κοινής δήλωσης (2023-10-05 00:00:00.0)
Να δοθεί κάθε αναγκαία υποστήριξη στους διασωθέντες από το έγκλημα της Πύλου (2023-06-20 00:00:00.0)
Αλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με γνωστούς ενόχους (2023-06-17 00:00:00.0)
Προβάλλει ως «λύση» την επιτάχυνση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής (2023-06-16 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την ΕΕ και την εργατική αριστοκρατία (2013-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ