Πέμπτη 20 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μοιρασιά στο «θρίλερ» Κροατία - Αλβανία

Στο πιο συναρπαστικό ματς μέχρι τώρα στο Euro 2024, Κροατία και Αλβανία ήρθαν ισόπαλες 2-2 (Λάτσι 11', Γιαζούλα 90'+5 - Κράμαριτς 74', Γιαζούλα 76' αυτογκόλ) για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Το αποτέλεσμα δεν εξυπηρετεί καμία από τις δύο ομάδες (καθώς ηττήθηκαν την 1η αγωνιστική) αλλά απ' την άλλη τις διατηρεί και τις δυο στο παιχνίδι της πρόκρισης, ενόψει της καθοριστικής 3ης αγωνιστικής.

Ο αγώνας είχε πάθος, ένταση, ευκαιρίες εκατέρωθεν και εναλλαγές συναισθημάτων, με τις δύο ομάδες να παλεύουν εξίσου για τη νίκη που θα τους έβαζε σε πλεονεκτική θέση για τις θέσεις πρόκρισης. Η Αλβανία ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, δυσκολεύοντας την κροατική άμυνα με την πίεση που άσκησε και καταφέρνοντας να προηγηθεί στο ημίχρονο, ενώ είχε κι άλλες καλές στιγμές. Στην επανάληψη οι Κροάτες «ξύπνησαν» από τη μέχρι τότε νωθρή εικόνα τους, ανέβασαν ρυθμούς χάρη στις αλλαγές του Ντάλιτς και το «γύρισαν» σε 2-1 μέσα σε ένα δίλεπτο, στο τέλος όμως ολιγώρησαν, έδωσαν χώρο στους Αλβανούς και το πλήρωσαν.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Πέρισιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς (46' Πάσαλιτς), Μάγερ (46' Σούτσιτς), Κράμαριτς, Πέτκοβιτς (69' Μπούντιμιρ).

Αλβανία: Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Λάτσι (73' Γιαζούλα), Ασάνι (64' Σεφέρι), Μάναϊ, Μπαϊράμι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ