Παρασκευή 21 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τα επικίνδυνα παιχνίδια του βαλκανικού εθνικισμού

Την παραδειγματική τιμωρία Κροατίας και Αλβανίας ζήτησε από την UEFA η Σερβία

Τα πολύπλευρα και επικίνδυνα παιχνίδια του εθνικισμού, δεμένα με τα συμφέροντα των αστικών τάξεων της περιοχής στα Βαλκάνια και βρίσκοντας μεγάλη απήχηση στο έδαφος του ποδοσφαίρου, απ' ό,τι φαίνεται δεν λείπουν ούτε από τα γήπεδα της Γερμανίας, στο Euro 2024.

Ετσι, μετά τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ Αλβανών και Σέρβων και τα πανό που διαφήμιζαν τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό τις πρώτες μέρες του τουρνουά, προστέθηκαν και νέα κρούσματα: Συγκεκριμένα, στον προχθεσινό αγώνα μεταξύ Κροατίας και Αλβανίας για τον 2ο όμιλο, στις εξέδρες των οπαδών των δύο ομάδων ακούστηκαν κοινά συνθήματα κατά της Σερβίας. Μετά τη λήξη του αγώνα, μάλιστα, όπως φαίνεται σε βίντεο, ο παίκτης της Εθνικής Αλβανίας, Μιρλίντ Ντάκου, άρπαξε μια ντουντούκα από τους οπαδούς και φώναζε συνθήματα κατά της Βόρειας Μακεδονίας, προκαλώντας αίσθηση.

Τα παραπάνω προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της Σερβίας, με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας να απαιτεί από την UEFA την παραδειγματική τιμωρία των ομάδων της Κροατίας και της Αλβανίας για τα αντισερβικά συνθήματα, απειλώντας ακόμα και με αποχώρηση από το Euro αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ