Σάββατο 29 Ιούνη 2024 - Κυριακή 30 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φτάνει πια με τα εργοδοτικά εγκλήματα, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς!

Κινητοποίηση την Παρασκευή στο 1ο Δημοτικό Παπάγου - Χολαργού, όπου σκοτώθηκε ο εργάτης του δήμου

Σε κλίμα οδύνης και οργής, αλλά και με αποφασιστικότητα να μπει ένα τέρμα στο «πάμε κι όπου βγει», πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κτίριο του 1ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου, εκεί που την περασμένη Πέμπτη σε ένα ακόμα εργατικό «δυστύχημα» έχασε τη ζωή του την ώρα της δουλειάς ο εργάτης του δήμου Παπάγου - Χολαργού Νίκος Παυλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος σκοτώθηκε όταν τον καταπλάκωσε δέντρο, την ώρα που έκανε εργασίες καθαρισμού για την τοποθέτηση κοντέινερ.

«Εδώ σκοτώθηκε εργάτης. Οχι άλλα εργοδοτικά εγκλήματα», ήταν το μήνυμα που έστειλε το πανό του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, που κρεμάστηκε με πανό στα κάγκελα του σχολείου.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν εργαζόμενοι, κάτοικοι της περιοχής, γονείς, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συνδικάτου ΟΤΑ, της Ενωσης Γονέων Παπάγου - Χολαργού, πλήθους Συλλόγων Γονέων, του ΣΕΠΕ «Περικλής», της ΕΛΜΕ Β' Αθήνας, του Συλλόγου Γυναικών Παπάγου - Χολαργού, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του Κόμματος. Επίσης, η Εύη Γεωργιάδου, περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Α. Ρεκλείτης και Γ. Ρεμούνδος.

«Η ζωή του έληξε άδικα και πρόωρα», σημείωσε ο Γιώργος Κώτης, εργαζόμενος στον δήμο, υπογραμμίζοντας την υπόσχεση των συναδέλφων του το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, «και όταν λέμε έγκλημα εννοούμε την πολιτική που λογίζει τις ζωές μας ως κόστος». Ο Ερνέστο Τσακαλίας, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Παπάγου, τόνισε ότι η συγκέντρωση αυτή αποτελεί καμπανάκι κινδύνου ώστε να παρθούν μέτρα, να αγωνιστούμε κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί. Η Αϊντα Γκικουρία, πρόεδρος του ΣΕΠΕ «Περικλής», σημείωσε ότι το προηγούμενο διάστημα αναδείχτηκαν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας στα σχολεία και τόνισε ότι απαιτούνται μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή και άφησαν λίγα λουλούδια έξω από την πόρτα του σχολείου, ενώ στη συνέχεια πορεύτηκαν προς το δημαρχείο φωνάζοντας «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» και «Μέτρα προστασίας για μας και τα παιδιά μας, αν δεν αγωνιστούμε θα 'ρθει και η σειρά μας».

Στη συγκέντρωση στο δημαρχείο ομιλίες έκαναν ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ, και η Ρουμπίνη Χρονοπούλου, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Παπάγου - Χολαργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ