Τρίτη 2 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2024
Ο ιπτάμενος «Μανόλο», ο άνετος Τεντόγλου και οι σπουδαίες επιδόσεις

Εντυπωσιακές εμφανίσεις από τους κορυφαίους του ελληνικού στίβου περιλάμβανε η φετινή διοργάνωση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

Ο Εμμανουήλ Καραλής με τη σπουδαία εμφάνισή του στο επί κοντώ ξεχώρισε στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στον Βόλο

Eurokinissi

Ο Εμμανουήλ Καραλής με τη σπουδαία εμφάνισή του στο επί κοντώ ξεχώρισε στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στον Βόλο
Με τον Εμμανουήλ Καραλή να αναδεικνύεται σε πρόσωπο των αγώνων και τον Μίλτο Τεντόγλου να φτάνει σε μία ακόμα άνετη πρωτιά, αλλά και με πολλές σπουδαίες επιδόσεις, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών - Γυναικών στο Πανσθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, με τον κόσμο της Μαγνησίας και όχι μόνο να δίνει μαζικό «παρών».

Ο Καραλής στο επί κοντώ συνέχισε τις σπουδαίες φετινές εμφανίσεις και πήρε άνετα την πρωτιά, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες. Ο νεαρός άλτης ξεπέρασε τα 5,93 μ. και κατέρριψε την επίδοση των 5,92 μ. που είχε πετύχει πρόσφατα στην Πολωνία. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Γιάννης Ρίζος με 5,62 μ. και 3ος ήταν ο Πέτρος Χατζίου με 5,40 μ.

Στο μήκος ο Τεντόγλου μπορεί να μην πέτυχε το πολύ μεγάλο άλμα (όπως δήλωσε έπειτα, κατόπιν και σχετικής ...απαγόρευσης από τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι, που του έλεγε να μην πιεστεί), ωστόσο δεν είχε πρόβλημα να συνδυάσει μία ακόμα πρωτιά με άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση, φτάνοντας τα 8,42 μ. και δείχνοντας ξανά σε άριστη κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Τη 2η θέση πήρε ο Αντώνης Στυλιανίδης με 7,69 μ. και την 3η ο Βασίλης Μαρτινάκης με 7,66 μ.

Στο επί κοντώ των γυναικών η Κατερίνα Στεφανίδη, με τον αέρα της πρόσφατης κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, δεν είχε πρόβλημα να φτάσει σε μία ακόμα νίκη στον θεσμό, παίρνοντας την πρωτιά με καλύτερο άλμα στα 4,55 μ. και υπερασπιζόμενη τον τίτλο της. Τη 2η θέση πήρε η Αριάδνη Αδαμοπούλου με 4,45 μ. και την 3η η Ελένη Πόλακ με 4,30 μ.

Στον ακοντισμό των γυναικών η Ελίνα Τζένγκο αναδείχθηκε για πέμπτη φορά πρωταθλήτρια Ελλάδος, με βολή στα 61,71 μ., που αποτελεί και την καλύτερη φετινή της. 2η ήταν η Αφροδίτη Μανιού με 51,54 μ. και 3η η Θεοδώρα Αραμπατζή με 51,37 μ.

Αξιόλογη επίδοση, που την φέρνει πιο κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του ranking, σημείωσε και η Σταματία Σκαρβέλη στη σφυροβολία, πρωτεύοντας με βολή στα 70,92 μ., που αποτελεί φετινό ατομικό της ρεκόρ. 2η ήταν η Παρασκευή Πουλλή με 57,25 μ. και 3η η Αφροδίτη Τζατζιμάκη με 57,18 μ.

Στις κούρσες εντυπωσιακές ήταν η Πολυνίκη Εμμανουλίδου και η Λάουρα Ζενέγια. Η πρώτη έφτασε στο πρώτο νταμπλ στον θεσμό, κατακτώντας τις πρωτιές στα 100 μ. με 11.40 και στα 200 μ. με 23.17, ενώ η δεύτερη πρώτευσε στα 400 μ. εμπόδια με 57.08, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Κ23.

Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης ήταν και η κυριαρχία, για μία ακόμα χρονιά, του Κώστα Δουβαλίδη στα 110 μ. εμπόδια, όπου πήρε την πρωτιά με 13.83, φτάνοντας στη 16η νίκη του στον θεσμό και πιάνοντας στους πλέον πολυνίκες τούς Αλ. Παπαδημητρίου και Π. Ιακωβάκη. Αντίστοιχα, στον 12ο τίτλο του έφτασε ο Δημήτρης Τσιάμης στο μήκος (16,39 μ.) και στον 10ο η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μ. εμπόδια (13.18.)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ