Τρίτη 2 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εκπληξη από την Ελβετία, καθάρισαν οι «οικοδεσπότες»

Η Ελβετία, που έκανε την έκπληξη αποκλείοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, και η «οικοδέσποινα» Γερμανία, που επικράτησε της Δανίας, ήταν οι ομάδες που πήραν τα δύο πρώτα «εισιτήρια» για τα προημιτελικά του Euro.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία των νοκ άουτ, η Ελβετία νίκησε 2-0 την Ιταλία (Φρόιλερ 37', Βάργκας 46') και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στην οκτάδα, πετυχαίνοντας μάλιστα την πρώτη νίκη της επί της «Σκουάντρα Ατζούρα» μετά απο 30 χρόνια. Οι παίκτες του Μουράτ Γιακίν ήταν ανώτεροι και έφτασαν πανάξια στην επιτυχία, ενώ η Ιταλία σε ένα ακόμα ματς παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών και με σημαντικά αγωνιστικά ζητήματα.

Αργότερα, το βράδυ, σε ένα ματς που διακόπηκε για 20 λεπτά λόγω έντονης βροχόπτωσης, η Γερμανία έκαμψε την αντίσταση της αξιόμαχης Δανίας νικώντας την με 2-0 (Χάβερτς 56' πέναλτι, Μουσιάλα 68') και συνεχίζει στην οκτάδα. Οι «οικοδεσπότες» ήταν καλύτεροι στα κρίσιμα σημεία και έφτασαν στη νίκη «χτυπώντας» σε δύο καίριες στιγμές στο δεύτερο μέρος, απλοποιώντας το έργο τους στο υπόλοιπο του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ