Τρίτη 2 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επέλαση Ισπανίας, με άγχος η Αγγλία

Η Ισπανία, που συνέχισε την επέλασή της, και η Αγγλία, που αγχώθηκε αρκετά και χρειάστηκε την παράταση ήταν αυτές που τσέκαραν άλλα δύο «εισιτήρια» για τα προημιτελικά του Euro.

Οι Ιβηρες, σε μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνισή τους στη διοργάνωση, νίκησαν τη Γεωργία με το επιβλητικό 4-1 (Ρόντρι 39', Ρουίθ 51', Γουίλιαμς 75', Ολμο 83' - Λε Νορμάν 18' αυτογκόλ), ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στο β' μέρος. Από την πλευρά τους οι Γεωργιανοί, που για άλλη μια φορά στάθηκαν αξιοπρεπέστατα απέναντι σε ένα φαβορί, αν και προηγήθηκαν δεν μπόρεσαν να αντέξουν τον καταιγιστικό ρυθμό των Ισπανών.

Σε έναν ακόμα αγώνα η Αγγλία δεν έπεισε με την εμφάνισή της, ωστόσο κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά επικρατώντας της Σλοβακία με 2-1 στην παράταση (Μπέλιγχαμ 90'+5, Κέιν 91' - Σχρανζ 25'). Οι Σλοβάκοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν και παρά την πίεση των Αγγλων στο δεύτερο μέρος κρατούσαν τη νίκη μέχρι και τις καθυστερήσεις. Τα «λιοντάρια» όμως λυτρώθηκαν στην τελευταία φάση, έστειλαν το ματς στην παράταση και εκεί στα πρώτα δευτερόλεπτα πέτυχαν το γκολ που τους έδωσε τη νίκη και την πρόκριση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ