Τρίτη 2 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕURO 2024
«Σπόντα» πρόκρισης για τη Γαλλία

Πιο δύσκολα απ' ό,τι αναμενόταν, η Γαλλία, εκ των φαβορί του Euro 2024, πήρε χθες την πρόκριση στα προημιτελικά νικώντας 1-0 το Βέλγιο. Ετσι οι «τρικολόρ» μετά από 8 χρόνια επιστρέφουν στην οκτάδα του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του χθεσινοβραδινού αγώνα Πορτογαλία - Σλοβενία.

Το αυτογκόλ του Βερτόνχεν σε ένα καθοριστικό σημείο, στο 84', ήταν αυτό που έκρινε τον αγώνα για τη δευτεραθλήτρια κόσμου, που παρέμεινε σε τροχιά διεκδίκησης του τροπαίου. Σε γενικές γραμμές ο αγώνας δεν επιφύλαξε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, να στερούνται αξιόλογες φάσεις στα δύο τέρματα. Η Γαλλία είχε την κατοχή της μπάλας αλλά εγκλωβίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την αμυντική λειτουργία των αντιπάλων της και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις λίγες καλές στιγμές που είχε (Εμπαπέ, Τουράμ) μέχρι το γκολ. Στον αντίποδα οι Βέλγοι, που στάθηκαν μεν καλά αμυντικά αλλά ήταν εμφανής η αδυναμία τους να ασκήσουν πίεση στο άλλο μισό, είχαν κι αυτοί τις δικές τους ευκαιρίες, με πιο αξιόλογες εκείνες των Λουκάκου και Ντε Μπρόινε.

Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Καντέ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Γκριζμάν, Τουράμ (62' Μουανί), Εμπαπέ

Βέλγιο: Καστέλς, Καστάνιε (88' Λουκεμπάκιο), Φαές, Βερτόνχεν, Τεάτε, Ονάνα, Καράσκο (88' Ντε Κέτελαρ), Ντε Μπρόινε, Ντοκού, Οπεντά (63' Μανγκαλά), Λουκάκου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ