Τετάρτη 3 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Συναυλίες και λαϊκά γλέντια στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Στην καλλιτεχνική διάσταση των εκδηλώσεων σε Περιστέρι και Αιγάλεω, από τις σκηνές τους πέρασαν δημοφιλείς καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα.

Στο Περιστέρι, η «Ορχήστρα των Ονείρων» παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα σε αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, το οποίο επιμελήθηκε ο Γιάννης Γαβράς και ερμήνευσαν ο Θοδωρής Κυριακόπουλος και η Βασιλική Παρασκευοπούλου, μαζί με τους: Θέμο Ζαχαράκη (κιθάρα), Γιώργο Πολίτη (ηλεκτρικό μπάσο), Γιώργο Καραμουλά (κρουστά), Φώτη Richard Κοκαβέση (τύμπανα).

Ακολούθησε μεγάλη συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια ανεβαίνοντας στη σκηνή δήλωσε χαρούμενη για τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ, αποσπώντας το χειροκρότημα του κόσμου που είχε γεμίσει τον χώρο μπροστά από τη σκηνή.

Ακολούθησαν οι Otra Rota band, που ανέδειξαν από σκηνής το σύνθημα του Φεστιβάλ, ανεβάζοντας το κέφι από το πρώτο κιόλας κομμάτι σε ένα γλέντι που κράτησε μέχρι αργά.

Το Φεστιβάλ στο Αιγάλεω είχε ως βάση ένα παραδοσιακό - λαϊκό πρόγραμμα που κατέληξε σε ένα κεφάτο γλέντι με τη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Το «Ρεμπέτικο Τρίο & Δίδυμο τρέλα!», η παρέα μουσικών που τους ενώνει το μεράκι, «ζέστανε» την ατμόσφαιρα με ρεμπέτικα τραγούδια ερμηνευμένα από τους: Γιάννη Ζαρία (βιολί, μπαγλαμάς), Ιφιγένεια Ιωάννου (κανονάκι, τραγούδι), Δημήτρη Μηταράκη (κιθάρα, τραγούδι), Βασίλη Σκούτα (τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι), Χαρούλα Τσαλπαρά (ακορντεόν, τραγούδι).


Οι πρώτες νότες ήταν αρκετές για να στηθεί μπροστά στη σκηνή χορός σε παραδοσιακούς ρυθμούς από τη Μακεδονία και την Ηπειρο ερμηνευμένους από τους Banda Calda. Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους μουσικούς: Νίκος Αρμάγος (κλαρίνο), Πάνος Γουρνάκης (κρουστά), Γιώργος Δάρης (τρομπέτα), Σωτήρης Ντζιαβός (τραγούδι), Μάρκος Τζιούκαλιας (τρομπέτα), Γιώργος Τσίγγανας (τρομπόνι), Aydin Ciracioglu (ακορντεόν), Fausto Sierakowski (σαξόφωνο).

Με παραδοσιακούς ρυθμούς, αυτήν τη φορά του Αιγαίου και της Μ. Ασίας, συνεχίστηκε η βραδιά. «Γιορτή» ονόμασαν το πρόγραμμα που παρουσίασαν η Μαρία Αναματερού στο τραγούδι και οι μουσικοί: Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Γιαννούλης Μαργώνης (κιθάρα), Θεολόγος Μιχελλής (βιολί, μουσική επιμέλεια), Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο), Νίκος Τσιατσούλης (κρουστά).

Με την ξεχωριστή της παρουσία, με την καφίγια στους ώμους, η Μάρθα Φριντζήλα έκανε το κοινό να τραγουδά μαζί της δικά της τραγούδια και άλλων δημιουργών, μην παραλείποντας να κάνει από σκηνής μία αφιέρωση «στα αδέρφια μας στη Γάζα».

Το «Δια-κρητικό», χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Στεκιού της ΚΝΕ - «Τραβέρσο», παρουσίασε ένα δείγμα της δουλειάς του, με βάση το κρητικό χορευτικό ιδίωμα, σε επιμέλεια Νίκου Ζαντιώτη.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ