Τετάρτη 3 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με δυναμική από τις επιτυχημένες εκδηλώσεις συνεχίζει το «ταξίδι»

Στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω έκαναν στάση οι εκδηλώσεις, στις 28 και 29 Ιούνη

Με ένα επιτυχημένο, από κάθε άποψη, πέρασμα από Περιστέρι και Αιγάλεω, από τις Δυτικές Συνοικίες, από μέρη που αποτελούν κομμάτια της ιστορίας του θεσμού, το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζει, με τις καλύτερες προϋποθέσεις, το καλοκαιρινό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα, τη διαδρομή στα μέρη που το φιλοξένησαν, προς την κορύφωσή του στις κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, στις 18 - 19 - 20 - 21 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης».

Οι εκδηλώσεις που έγιναν την περασμένη Παρασκευή στο Περιστέρι και το Σάββατο στο Αιγάλεω αποτέλεσαν ευκαιρία να αναβιώσει για τους παλιούς και νεότερους το πλαίσιο μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν τότε οι εκδηλώσεις σε σύνδεση με τους αγώνες του λαού, με την πορεία της Νεολαίας του ΚΚΕ, που μαζί με το Κόμμα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της αναμέτρησης με τις αντιλαϊκές πολιτικές, την ιδεολογική διαπάλη.

Λίγες βδομάδες μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές, όπου καταγράφηκε η αυξημένη επιρροή του Κόμματος στις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, δόθηκε το μήνυμα ότι πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα των αγώνων και απευθύνθηκε ένα πλατύ κάλεσμα αυτοί να δυναμώσουν, αναδείχτηκαν τα κάλπικα διλήμματα και προσδοκίες που προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι διεργασίες στα αστικά κόμματα, φωτίστηκε ο δρόμος της ανατροπής υπέρ των λαϊκών αναγκών. Το πολιτικό αυτό περιεχόμενο είχαν και οι μαχητικές συγκεντρώσεις που έγιναν με ομιλητές τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θ. Γκιώνη στο Περιστέρι και Γ. Πρωτούλη στο Αιγάλεω.



Αναδρομή στην ιστορία του Φεστιβάλ για νεότερες και παλιότερες γενιές
Αναδρομή στην ιστορία του Φεστιβάλ για νεότερες και παλιότερες γενιές

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ